Slaapkamer interieur ideeën; grijze en witte tinten

Slaapkamer interieur ideeën - grijze en witte tinten

Ze zeggen dat grijs de koningin der kleuren is omdat het alles er goed uit laat zien. Grijs als muurkleur heeft een behoorlijke reis gemaakt van saai naar modern en chic. De combinatie van grijs en wit opent een breed scala aan mogelijkheden. Hoewel deze combinatie geweldig staat in elke kamer. Het is vooral geschikt voor de slaapkamer. Omdat dit relatief rustigere kleuren zijn die je helpen om in alle rust te ontspannen. Om je te helpen hebben we wat grijze en witte slaapkamer interieur ideeën voor je op een rijtje gezet.

 

Grijs en wit slaapkamerbehang

Op zoek naar grijze en witte slaapkamerideeën die verder gaan dan de standaard verfbeurt? Je kunt kiezen voor een interessant behang voor jouw grijs-witte slaapkamer. Het is een van de gemakkelijkste manieren om dit kleurenpalet op te nemen en persoonlijkheid in de kamer te brengen.

Een muur met deze focus voegt een wow-factor toe aan de ruimte. Omdat het behang een diepte geeft die onmogelijk te bereiken is met verf alleen. Houdt de rest van de accessoires eenvoudig maar elegant.

Een houten nachtkastje met geometrische vormen houdt al je nachtelijke benodigdheden op één plek. En is gemakkelijk toegankelijk voor het slapen gaan. De warme tinten van tafellampen accentueren de grijstinten van de muur, waardoor deze nog mooier wordt. Met complementaire kussens en dekbed maak je het uiterlijk van je slaapkamer compleet.

 

Slaapkamer interieur ideeën: een spel van tinten

Het kan lastig worden als je maar twee kleuren hebt om mee te spelen in je slaapkamerinterieur. De manier om het meeste uit deze kleurencombinatie te halen, is door meerdere grijstinten te gebruiken. Dit creëert een illusie van variatie in de gebruikte kleuren terwijl het ontwerp minimalistisch blijft. De tinten kunnen variëren van de lichtste grijstint voor de muur tot bijvoorbeeld een veel donkerdere voor de kast.

Ook het bedframe, het hoofdeinde en de bijzettafel zijn verkrijgbaar in verschillende grijstinten om de slaapkamer visueel aantrekkelijk te maken. Met witte gordijnen en hangende hanglampen geef je de kamer een serene sfeer. Monochrome schilderijen aan de muur maken het plaatje compleet. Met potplanten breng je levendigheid in de hele ruimte.

Aangepaste kunstwerken voor een grijze en witte slaapkamer

Heb je prachtige kunstwerken die je in je slaapkamer wilt laten zien? Gebruik ze op een grijze muur om ze te laten opvallen. Het mooie van de kleur grijs is dat het zo neutraal is dat het al het andere laat stralen. Je kunstwerken zijn een uitdrukking van jezelf; ze verbeelden je reizen, herinneringen en interesses. Ze verdienen dus met recht een plaatsje aan je slaapkamermuur.

 

Aardse kleuren toevoegen

Het grijs-witte kleurenschema staat goed op zichzelf. Maar je kunt nog een tandje bij zetten door een paar extra kleuren toe te voegen. Met het groen van planten en aardse kleuren vul je dit goed aan. Met monochrome schilderingen en ingebouwde verlichting aan beide zijden van het bed draag je bij aan de aantrekkingskracht.

 

Spiegel je slaapkamer

Mensen hebben er moeite mee om donkere kleuren zoals grijs te gebruiken in kleine slaapkamers. Met behulp van een paar trucjes kan deze kleur jouw slaapkamer er echter ruim en comfortabel uit laten zien. In een modern grijs-witte slaapkamer wordt wit veel gebruikt om de kamer er fris en luchtig uit te laten zien.

Terwijl zachtere grijstinten waar nodig spaarzaam worden gebruikt. Het geniale zit hem in het gebruik van spiegels. Een schuifdeurkast met een grote spiegel creëert een illusie van ruimte en laat de kamer groter en lichter lijken. Een spiegelkunstwerk aan de muur is een blikvanger en een effectieve manier om subtiele grijstinten toe te voegen.

 

Verschillende texturen

Een variatie slaapkamer kan ook worden bewerkstelligd door dezelfde kleur in verschillende texturen te introduceren. Slaapkamer interieur ideeën zoals het gebruik van een mat antracietgrijze kleur laat de boel drastisch anders uitkomen. Je kunt verschillende texturen verwerken door verschillende materialen te gebruiken. Met grijs structuurbehang geef je de kamer een rustieke uitstraling.

 

Geometrische ontwerpen

Wil je geen serieus ogende ruimte? Combineer dan leuke geometrische elementen met een eenvoudig interieur. Met zeshoekige boekenplanken, cirkels in de muurkunst en een lineair patroon van gordijnen voeg je charisma toe. Een zichtbare lichtgrijze muur voegt textuur toe. Terwijl bijvoorbeeld glanzende vloertegels een andere dimensie toevoegen aan het slaapkamerontwerp. Met houten meubels maak je de kamer multifunctioneel en een droom die uitkomt.

 

Verbeter een grijs en wit slaapkamerontwerp met goede verlichting

Zonder goede verlichting kan een grijs-witte slaapkamer er uiteindelijk koud en somber uitzien. Om de juiste impact te creëren, maak je slim gebruik van natuurlijk of kunstlicht. Naast een natuurlijke lichtbron helpt een witte kast dat het licht in de slaapkamer weerkaatst. Waardoor je slaapkamer er fris en helder uitziet. Een spiegel doet geweldig werk door het licht te reflecteren en de kamer er eclectisch uit te laten zien. Met getextureerd grijs behang en tapijt met geometrisch patroon maak je alles beter door overvloedige natuurlijke en kunstmatige verlichting.

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?