Shortbreak in Dishoek aan de Zeeuwse kust

Shortbreak in Dishoek aan de Zeeuwse kust. Mijn vrouw en ik hadden besloten om deze zomervakantie in eigen land te blijven. Naast wat dagtochtjes zouden we ook 2 overnachtingen hebben in een bed & breakfast in Dishoek. Dishoek is een klein plaatsje in de provincie Zeeland.

Shortbreak in Dishoek aan de Zeeuwse kust

Shortbreak in Dishoek aan de Zeeuwse kust

Het ligt aan de Westerschelde, op het schiereiland Walcheren tussen Vlissingen en Zoutelande. Vanaf onze woonplaats Eindhoven is het een kleine 2 uurtjes rijden naar Dishoek. Op weg naar Dishoek hebben we een tussenstop gemaakt in Yerseke. Dit is een klein dorpje dat bekend staat om zijn oester- en mosselkwekerijen. Na een wandeling langs de kwekerijen en de haven van dit authentieke plaatsje, hebben we hier uiteraard mosselen gegeten.

Na de lunch nog een klein stukje in de auto naar Dishoek en onze bed & breakfast (Prive-kamer in villa aan zee). Onze gastvrouw was nog niet aanwezig maar we konden al wel op de kamer. Een schitterende locatie vlak achter de duinen. Nadat we onze spullen hadden achter gelaten maar meteen naar het strand voor een heerlijke wandeling. De heenweg langs de kust met de voetjes door het water en terugweg door de duinen.

Strand Dishoek

Strand Dishoek

De volgende dag was het grijs en helemaal geen strandweer. Dishoek is maar een heel klein dorpje met een klein horecaplein en een paar strandtentjes. Behalve het geweldige strand, is er dan niet zo heel veel te beleven. Na een geweldig ontbijt, besloten we het eiland per auto te verkennen.


Veere

Veere

We kwamen uit in Veere.

Dit is een voormalige havenstad met een historisch verleden. Dit zie je terug in de vele monumenten en oude gebouwen die het stadje rijk is. Het is tegenwoordig, als gevolg van de Deltawerken, afgesloten van de zee. Nu wordt het Veerse Meer voornamelijk gebruikt als recreatiegebied voor pleziervaart. Een wandeling over de stadswallen is ook zeker de moeite waard.


Hierna kwamen we uit in Middelburg, de hoofdstad van de provincie Zeeland. Blijkbaar hadden meer mensen hetzelfde idee. Alle parkeerplaatsen in het centrum vol. Achteraf wel leuk omdat we nu buiten het centrum moesten parkeren en zodoende een mooie wandeling naar de binnenstad hebben gemaakt. Middelburg heeft een beschermd stadsgezicht en tal van monumenten maar de “Lange Jan” een toren van zo’n 91 meter, wordt toch wel gezien als het symbool van Middelburg.

Hierna kwamen we uit in Middelburg, de hoofdstad van de provincie Zeeland.

Middelburg

De tweede dag wilden we lekker fietsen langs de duinen maar wederom liet het weer ons in de steek. We besloten de auto te nemen en kwamen in Vlissingen uit. In deze havenstad hebben we uiteindelijk nog heerlijk kunnen wandelen over de uitgestrekte boulevard. Voordat we weer op weg naar huis gingen moest er natuurlijk toch nog even gewinkeld worden! We maakten een stop in Goes. Na de lunch op de gezellige markt hebben we nog even geshopt in deze knusse binnenstad met zijn smalle straatjes.  

Vinden jullie dat Zeeland ook zoveel meer te bieden heeft dan alleen zon, zee en strand? 


Shortbreak in Dishoek

Volg:
Camiel Rooyakkers
Camiel Rooyakkers

Mijn naam is Camiel. Ik houd van schrijven, lezen, sporten, vakantie en vooral voetbal kijken en er over te discussiëren.

Find me on: Web | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?