Gezonde smoothie met kiwi, banaan en havermout – Smoothie recepten

Lekker en gezond is deze smoothie met kiwi, banaan en havermout. Met zo een weer boven de 34 graden is het heel belangrijk dat je veel drinkt en dan is een smoothie ideaal voor deze warme dagen. Vooral als je het echt koud serveert, daarom is het heel belangrijk dat je de melk van te voren in de koelkast zet. Ik heb Griekse yogurt gebruikt maar je kunt ook magere yoghurt gebruiken.                                                                                                            🥝

Ook de halfvolle melk kun je vervangen voor plantaardige melk. Veel variaties kun je toepassen zoals  je ziet. Deze lekkere en gezonde smoothie is ook heerlijk als vervanging van je ontbijt of als tussendoortje zoals ik dat doe.

Wat er ook heel leuk aan is om een smoothie zelf te maken is dat het heel makkelijk is, in 5 minuten ongeveer heb je een smoothie klaar. Smoothies helpen niet alleen om af te vallen, maar helpen ook om je gezondheid te verbeteren.

Raadsel: het kan alle kleuren van de regenboog hebben, is gemaakt van fruit en groenten en je kunt het drinken. Juist, een smoothie! Een kleurrijker drankje is er bijna niet. Ontdek jouw favoriet.                                                                                                                                                                            🥝🥝

Alleen voordelen zoals je ziet. Door alle redenen die ik hier benoemd heb, wil ik meer recepten van heerlijke smoothies met je delen. Je kunt smoothies maken van fruit zoals deze maar ook van groenten. Ik vind ook dat het een heel kleurrijk drankje is en het je uitnodigt om te proeven. Word zeker vervolgd.

Heb je een smoothie die ik echt moet proeven, laat het me dan hier weten onder in de reacties of op ons social media. En nu op naar het recept.

smoothie met kiwi, banaan en havermout


Wat heb je nodig:

10 gr. havermout vlokken

0,5 dl halfvolle melk

2,5 dl magere yoghurt

halve banaan

1 kiwi 🥝

*mixer


Aan de slag:

Om te beginnen zet alle ingrediënten klaar.

Snijd de Kiwi🥝  en de banaan in stukjes.

Vervolgens giet je de havermout vlokken in de mixer.

Nu de stukjes kiwi en banaan, de Griekse yogurt en de melk.

Mix alles goed door elkaar tot een lekkere en zachte smoothie.

 smoothie met kiwi, banaan en havermout

Schenk de smoothie in een groot glas  en serveer meteen. 🥝

Lekker gezond deze smoothie met havermout. Ook havermout koekjes met pindakaas zijn super lekker en gezond! Een echte aanrader!Gezonde smoothie met kiwi, banaan en havermout

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

4 Reacties

 1. 19 september 2021 / 9:22 am

  Ik hou van smoothies! Alleen mijn zoontje gaat huilen als ik de blender aan zet..

  • Elsa
   Auteur
   19 september 2021 / 10:17 am

   Oh, echt?! ☻

 2. Sanne
  11 januari 2022 / 9:30 am

  Kan het ook zonder banaan? Dus alleen havermout, kiwi etc.?

  • Elsa
   Auteur
   11 januari 2022 / 9:37 am

   Ja natuurlijk! Ook lekker!! ☻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?