Benodigdheden voor een leuk kinderfeestje

Benodigdheden voor een leuk kinderfeestje

Is je kleintje binnenkort jarig en wil je een leuk kinderfeestje organiseren? Dan kan je vast wat tips en inspiratie gebruiken. Tegenwoordig volstaan een doodgewone appelcake en wat slingers niet meer. Themafeesten vinden kinderen helemaal geweldig, dus ook het kinderfeest van jouw kind moet tot in het kleinste detail in thema zijn. In dit artikel lees je wat je nodig hebt om er een geslaagd feestje van te maken.

Kies een thema

Voor je kan beginnen met de voorbereiding van je feestje, moet je samen met je kind bepalen wat het thema wordt van het feest. Voor kinderen tot 5 jaar zijn prinsessen-, ridder- en piratenfeestjes een goed idee. Of kies een Disneyfilm, zoals Frozen, en maak een echt sprookje van het feest. Is je kind al wat ouder, dan is het leuk om een feest te organiseren in het thema koken of high tea. Wil je er een extra lang feest van maken, maak er dan een slaapfeestje van. Zeker tieners vinden dit geweldig: uren liggen kletsen om pas tegen drie uur ‘s nachts in slaap te vallen. De vermoeidheid de dag erna moeten ze er maar even bijnemen.

Versiering

Eenmaal het thema vastligt, kan je de uitnodigingen ontwerpen. Kies je voor een junglefeest, dan moeten ook je uitnodigingen er tropisch uitzien. Vervolgens ga je naar de winkel om de nodige inkopen te doen. Je denkt meteen aan slingers en ballonnen, maar het is nog leuker om één ballon te kopen met de leeftijd van de jarige. Zo’n gouden cijferballon trekt meteen de aandacht en is specialer dan gewone, gekleurde ballonnen. Kleed ook de tafel waar je taart – of een ander feestelijk gerecht – zal eten leuk aan. Gebruik printpapier om de namen van de gasten af te drukken en naamkaartjes voor op tafel te maken.

Activiteiten

Op een verjaardagsfeestje moet de jarige uiteraard cadeautjes uitpakken. Maar wat kan je nog doen op zo’n feestje? Als het thema koken is, dan ligt de activiteit voor de hand. Zet de jarige én de gasten aan het werk in de keuken en laat hen de leukste gerechtjes op tafel toveren. Je kan er ook een wedstrijd van maken: wie bakt de lekkerste en origineelste taart? Junior Bake Off in je eigen keuken! Organiseer je een feestje voor kleinere kinderen, dan is het leuk om een schminkster in te huren die alle kindjes kan grimeren, in het thema van het feestje uiteraard!

Bedankje

De gasten komen uiteraard met een cadeau voor het feestvarken, maar het is toch fijn om hen niet met lege handen naar huis te laten gaan? Voorzie voor elk kind een klein bedankje. Bellenblaas voor de kleintjes, een goodiebag met leuke hebbedingen voor de kindjes die al wat ouder zijn. Dit wordt een feest om nooit te vergeten!

 

Image by gpointstudio on Freepik
Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?