Creatieve strijkkralen ideeën om je fantasie te prikkelen

Creatieve strijkkralen ideeën om je fantasie te prikkelen

Knutselen met strijkkralen is goed voor de ontwikkeling van kinderen, maar het is ook leuk voor volwassenen. Het prikkelt de fantasie en je maakt gebruik van een kleurenspectrum. Je kunt verschillende dingen maken: van bloemen tot Super Mario. En natuurlijk alles wat hier tussenin zit. In deze blog volgen enkele creatieve strijkkralen ideeën.

Strijkkralen zijn over de hele wereld populair als een divers materiaal van ambachtelijk werk. Het is fantastisch leuk voor iedereen die creatief wil zijn met knutselen. Hieronder vind je enkele creatieve strijkkralen ideeën voor zowel kinderen als volwassenen. Je kunt er niet alleen geweldige sieraden mee maken; ze hebben meer potentieel als je vanuit een fantasierijk perspectief denkt.

Hoe werkt het?

Je hebt voor de kralen een plastic ophangbord of grondplaat nodig. Strijkkralen kun je krijgen in verschillende soorten en maten, afhankelijk van het ontwerp dat je wilt maken. Je kunt de borden samenvoegen om een groter geheel te maken.

Als je klaar bent met je ontwerpprojecten, plaats je perkamentpapier of bakpapier op het ontwerp. Daarna gebruik je een strijkijzer om de kralen samen te smelten.

Wat zijn creatieve strijkkralen ideeën?

Er zijn eindeloze mogelijkheden over het maken van kraalontwerpen op internet. Je kunt afdrukbare sjablonen gebruiken of je kunt creatief zijn en jouw eigen ontwerp maken. Jongere kinderen beginnen met een klein basispatroon totdat ze weten hoe het werkt. Oudere kinderen hebben meer geduld voor meer uitgebreide patronen en sommige 3D-ontwerpen vinden ze erg leuk.

Valentijnsdag onderzetters

Valentijnsdag onderzetters

Valentijnsdag draait helemaal om liefde. Je kunt je dierbaren laten zien hoeveel je om ze geeft door een hartvormige onderzetter te maken. Het proces is supereenvoudig en het is een geweldige activiteit voor kinderen. Deze onderzetters zijn perfecte cadeaus voor die ene speciale persoon in je leven.

Maak een sleutelhanger

Maak een sleutelhanger van strijkkralen

Leuke en eenvoudige sleutelhangers op rugzakken en schooltassen zullen goed passen. Ook met kleine handjes is dit allemaal mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld een leuke fruit sleutelhanger maken die geweldig staat op je rugzak als je weer naar school gaat.

Strijkkralen ketting

Strijkkralen ketting

Dit is ook een geweldige manier om strijkkralen te gebruiken, het is een creatief idee voor kinderen of tieners. Maak ook eens armbanden of een mooie ketting voor aan je broek. Gebruik je fantasie, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Zonnige onderzetters

Je kunt bijvoorbeeld je zomerse buitentafel opfrissen en samen met je familie of vrienden  leuke onderzetters maken. Begin eenvoudig met een spelletje boter kaas en eieren of bloemenmotieven.

Kaarsenhouder met kralen

Kaarsenhouder met kralen

Maak met je parelachtige kralen schattige kaarsenhouders door ze in een kandelaar van kralen te smelten. Gebruik mooie glazen of plastic kralen voor een mooi glas-in-lood effect.

Instructies:

Wikkel de draad strak om de bovenkant van de pot. Maak een lus van draad over de bovenkant van de pot om een handvat te maken. Voer onder de draad door rond de rand van de pot en ga terug om nog een lus te maken. Draai de twee lussen in elkaar.

Voer wat kralen op de draad, ver uit elkaar geplaatst. Draai de draad rond het lichaam van de pot. Als je de hele draad hebt omwikkeld, draai je het uiteinde in de draad rond de rand. Zodat je alles op zijn plaats houdt.

Probeer ook eens een veel ingewikkelder ontwerp te maken met heel dun zilverdraad. Je kunt het rond de kralen te lussen om ze op hun plaats te houden. Zilveren en “parel” kralen zien er erg mooi uit.

Super Mario

Super Mario strijkkralen

Gebruik verschillende kleuren kralen zoals wit, blauw, rood, oranje en bruine kleuren als achtergrond voor een Super Mario. Kinderen kunnen kleuren naar keuze kiezen om hun eigen afbeelding te maken. Dit is een activiteit voor kinderen om creatief kleurverschillen te ontdekken en aan te leren. Je kunt bijvoorbeeld een Super Mario-sjabloon zoeken voor het ontwerp. Het is niet nodig om speciale Mario-kleuren kralen te kiezen. Voel je vrij om kleurrijk te zijn bij het maken van je coole ontwerp, het gaat allemaal om plezier.

Pixel games

Breng je digitale avonturen tot leven met real-world knutselprojecten die zijn geïnspireerd op de wereld van gepixelde games. Kinderen en gezinnen kunnen hun fantasie gebruiken om direct herkenbaar speelgoed, sieraden en accessoires te maken. Je kunt je laten inspireren door populaire videogames zoals Minecraft.

De geblokte pixelachtige afbeeldingen van videogames zijn perfect voor zoveel verschillende soorten handwerk. Dit helpt kinderen hun verbeelding te verruimen en hun creativiteit te ontwikkelen terwijl ze creatieve hobby’s opdoen.

Boeken

Je kunt ook gebruik maken van boeken. Zo laat het boek Choly Knight zien hoe je met eenvoudige knutselspullen snel en gemakkelijke aan de slag kunt. Er zijn 15 leuke stapsgewijze projecten voor strijkkralen, ducttape, papierknutselen, schilderen, naaien en haken.

 

Lees ook eens onze andere artikelen over strijkkralen:

 

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?