Hoe sluit je snel een reisverzekering op maat af?

Hoe sluit je snel een reisverzekering op maat af

Je hoort verzekeraars vaak zeggen: zorg dat je een verzekering op maat afsluit, omdat je daar het meeste profijt van hebt. Veel mensen vragen zich vervolgens af wat ze hier nu precies mee bedoelen. Het antwoord is voor iedereen verschillend, dat is het kenmerk van maatwerk. Ben je momenteel op zoek naar een goede reisverzekering, dan laten we je graag zien hoe je een reisverzekering op maat kunt afsluiten. Je zult zien dat je maar een paar dingen hoeft te weten om een pakket samen te stellen waar je de vruchten van zult plukken. 

Stap 1: welk type verzekering past het beste bij jouw reisstijl?

Sommige mensen vinden het heerlijk om op het laatste moment te besluiten dat ze op reis gaan, anderen vinden niets leuker dan hun jaarlijkse vakantie tot in de details voor te bereiden en om daar ook de tijd voor te nemen. Wat jouw reisstijl ook is, je kunt er altijd een passende verzekering bij vinden. Voor mensen die geen omkijken willen hebben naar hun reisverzekering, is er de doorlopende reisverzekering. Zoals de naam van deze polis al aangeeft, sluit je deze eens per jaar af en vervolgens ben je het hele jaar gedekt tegen onkosten tijdens je vakanties of tripjes. Ga je maar één keer per jaar op reis? Dan hoef je niet het hele jaar verzekerd te zijn. Beter is het dan om te kiezen voor een eenmalige verzekering. Deze sluit je af voor enkel de periode van je vakantie. Je geniet nog altijd van optimale dekking, enkel de termijn is korter. Zo bespaar je geld en toch ben je verzekerd. 

Stap 2: kijk of je ook een annuleringsverzekering wilt hebben

Een vakantie begint eigenlijk al op het moment dat je hem boekt. Dat klinkt misschien wat vreemd, maar er kan vanaf het moment van boeken en het moment dat je daadwerkelijk vertrekt, nog heel veel gebeuren. Omdat er altijd iets kan zijn dat roet in het eten gooit, moet je rekening houden met een annuleringsverzekering. Het zou namelijk zonde zijn wanneer je je vakantie zou moeten afblazen, omdat je geen geld terug kunt krijgen. Met een goede annuleringsverzekering krijg je geld terug van de vakantie die je geboekt hebt, zodat je hem kunt uitstellen in plaats van afblazen. Ook tijdens je vakantie is een annuleringsverzekering handig, omdat je deze kunt gebruiken wanneer je ineens terug naar huis zou moeten. Je kunt dan contact opnemen met je verzekeraar om de onkosten uitgekeerd te krijgen. 

Stap 3: maak je verzekering af met extra dekkingen 

Een goede verzekering is er een die helemaal op jouw wensen afgestemd is. Dat kun je perfectioneren door aanvullende dekkingen toe te voegen. Hiermee kun je bijvoorbeeld je bagage of geld extra verzekeren. Ook kun je hiermee je reistijd verlengen. Ben je van plan om maandenlang van huis te zijn, ga dan voor de maximale reistijd van 180 dagen. Hiermee voorkom je dat je eerder terug moet keren omdat je verzekering niet meer geldig is. Ga je op wintersport? Dan is het verstandig om even een blik te werpen op de wintersportdekking. Tijdens een dergelijke vakantie loop je specifieke risico’s waar je je goed tegen kunt verzekeren. Laten we hopen dat het niet nodig is, maar raak je in de problemen, dan is het fijn om een goed vangnet geregeld te hebben. Kijk daarom vandaag nog even op de site van je verzekeraar om te zien hoe je je polis vandaag nog kunt afsluiten. Het is zo geregeld. 

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?