Twee leuke DIY Kerst knutsel ideeën die je moet proberen

Twee leuke DIY Kerst knutsel ideeën die je moet proberen

De feestdagen staan weer voor de deur. Als je van knutselen houdt, dan zit je hier goed. In deze blog bespreken we namelijk enkele kerst knutsel ideeën. Je kunt het toepassen als decoratie of voor het maken van feestelijke kleding.

Paper piecing

Paper piecing is een vorm van patchwork naaien waarmee je met gemak precieze, ingewikkelde ontwerpen kunt maken. Papieren patronen worden gebruikt als sjabloon, waarbij de stof in elkaar wordt gezet en stuk voor stuk rechtstreeks op het papier wordt gestikt. Wanneer het patroon klaar is, wordt de papieren sjabloon weggescheurd om het voltooide stofontwerp achter te laten.

Complexiteit ontwerpen

De complexiteit van ontwerpen die je kunt bereiken is veel groter dan met traditionele patchworkmethoden. En, beter nog, de manier waarop de patronen worden genaaid, haalt al het giswerk uit het proces en zorgt ervoor dat je het elke keer precies goed doet.

Paper Pieced-ontwerpen kunnen worden gebruikt om tassen, kussens, dekbedden, kleding en nog veel meer te maken.

Welke stoffen moet je gebruiken?

De beste stoffen om te gebruiken bij het naaien van PP zijn licht of middelzwaar, gemakkelijk te naaien en goed te persen. Lichtgewicht quiltkatoen is een goede keuze; ze zijn gemakkelijk te naaien, hebben een goede structuur en zijn niet te omvangrijk.

Bij het proces van paper piecing kan het nodig zijn om door meerdere lagen stof te naaien en soms zijn er hele kleine stukjes nodig. Daarom is het gunstig om weg te blijven van alles wat te dik of omvangrijk is, of iets met textuur (zoals nepbont of glitterstoffen).

Een opmerking over stoffen met patronen


Het is mogelijk om patroonstoffen te gebruiken voor PP – mits slim gebruikt, kan dit een hele extra dimensie aan je werk geven. Het is ook mogelijk om kieskeurig rond een specifiek gedeelte van een ontwerp te knippen en dat in jouw projecten op te nemen.

De uitlijning en oriëntatie van een sjabloon kan echter een beetje verwarrend zijn. Dus als je net begint, gebruik dan een stick met blokkleuren, terwijl je inzicht opbouwt in het proces.

Wat kan er worden gemaakt met Paper Pieced-ontwerpen?

Zoals bij de meeste naaitechnieken, is de limiet jouw verbeelding. Je kunt kussens, draagtassen, etuis, kunst aan de muur en nog veel meer maken.

 

Ornamenten maken van houten schijfjes


Kerst knutsel ideeën kun je ook met hout vormgeven. Bijvoorbeeld door het maken van versieringen van houtschijfjes. Deze zijn heel eenvoudig te maken met papieren servetten, rondjes houtschijfjes en een beetje decoupagelijm. Maak ze onderdeel van je jaarlijkse ornamenttraditie of organiseer een kerstversieringsfeest met vrienden en familie.

Decoupage ornamenten van houtschijfjes zijn een gemakkelijke manier om je eigen boomornamenten te maken. Gebruik papieren servetten in elk patroon of kleur om aangepaste ornamenten te maken.

Benodigdheden die nodig zijn om decoupage houten ornamenten te maken:

  • Kleine ambachtelijke houten rondjes, deze zijn verkrijgbaar in het onafgewerkte houten gangpad van iedere handwerkwinkel. Je kunt ornamentrondes kopen met voorgeboorde gaten of je kunt zelf gaten boren.
  • Matte decoupagelijm
  • Witte acrylverf om te knutselen
  • Plat penseel
  • Feestservetten met decoratief patroon (2-laags)
  • Fijn schuurpapier
  • Touw of lint

 

Hoe decoupage ornamenten van houten plakjes te maken

Stap 1

Schilder eerst één kant van het hout rond met witte acrylverf. Je kunt helemaal tot aan de rand van de houtsnede schilderen, maar stop liever met schilderen aan de rand van de ring die door de schors wordt gemaakt. Laat de witte verf volledig drogen.

Stap 2

Trek de lagen van het decoratieve servet uit elkaar en gooi de onderste laag zonder patroon weg. Snij een klein vierkantje van het servet, net iets groter dan het houten rondje.

Breng een laag decoupagelijm aan over de witte verf. Maak de laag niet te dun, anders gaat het servetpapier bobbelen en kreuken. Strijk het kleine servetvierkant glad over de decoupagelijm. Strijk eventuele luchtbellen glad. Laat de decoupagelijm volledig drogen.

Stap 3

Gebruik schuurpapier om het overtollige servetpapier voorzichtig te verwijderen en de randen van het hout glad te strijken.

Stap 4

Verzegel het ornament met nog een laag decoupagelijm en laat het volledig drogen.

 

Voeg een stuk touw of lint toe om de houten ornamenten op te hangen. Je moet een puntig voorwerp gebruiken om een ​​gat door het servet te maken als er al gaten in jouw houten rondjes zijn geboord. Er zijn natuurlijk veel meer kerst knutsel ideeën mogelijk. Als het je lukt om te knutselen voor de kerst, dan zorg je voor een extra feestelijk gevoel.

 

 

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?