Kinderdijk bezoeken/Unesco Werelderfgoed

Kinderdijk bezoeken is een van de mooiste dingen die ik een Nederland gedaan heb! Wist je dat de Kinderdijk molens, op de Unesco Werelderfgoed lijst staan? Ik vond het zo mooi en uniek dat ik je wil overtuigen om een stuk van de geschiedenis en trots van Nederland te bezoeken. Wat een mooie plaats is Kinderdijk.

Kinderdijk bezoeken/Unesco Werelderfgoed


Je proeft de rustige omgeving en zonder dat je het in de gaten hebt, ga je terug in de tijd. De natuur is zo mooi en Kinderdijk is daar een goed voorbeeld van.  Ik ben Portugese en zoiets moois heb ik nog nooit gezien. Het hele plaatje is perfect; omgeving, water en molen. Het lijkt net een schilderij. Mijn man Camiel is Nederlander en vond het mooi maar was niet zo enthousiast als ik.

Kinderdijk molen

Kinderdijk molen


Wat heel grappig is dat het idee om Kinderdijk te bezoeken, tot stand kwam, door een verzamel artikel op Elsarblog. Ik heb een artikel geschreven dat heet,Top 10 van plaatsen in Nederland voor een weekend weg. Daar stond Kinderdijk ook tussen en ik was op slag verliefd. Nu ik er geweest ben, kan ik je zeggen, dat het zonder twijfel een aanrader is om daar een weekend door te brengen.

In de omgeving kun je wandelen, fietsen en andere plaatsen bezoeken. Rotterdam, Delft, Gouda en Dordrecht liggen niet ver weg en het groene hart met steden zoals Gorinchem en Leerdam liggen op een steenworp afstand.

De natuur is zo mooi


Kinderdijk is een dorp in de provincie Zuid-Holland. De oorspronkelijk naam van het dorp is Elshout, maar door verschillende verhalen is Kinderdijk nu genoemd in plaats van Elshout. Een van de vele verhalen is dat de dijk waar je overheen loopt, gemaakt is met behulp van kinderarbeid. Ook heel leuk om te weten is dat Kinderdijk de eerste Nederlandse plaats was met een elektriciteitsvoorziening.

 

Langs het water zijn de windmolens op rij te vinden. Je kunt tegenwoordig 3 museummolens bezoeken waar je terug gaat in de tijd. Een prachtige rondvaart langs de molens is ook zeker een aanrader om te doen.


Kinderdijk bezoeken/Unesco Werelderfgoed

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

6 Reacties

 1. 26 september 2021 / 1:36 pm

  Hallo ik kwam van Huisvlijt Linkparty en zag je website en ja met Kinderdijk heb ik ook een vaste band en mijn hart is hier altijd aan verpand want als kind heb ik er veel vertoefd. Woonde er vlakbij en keek ook altijd met plezier naar de molens en zeker als de molenwieken draaide. Voor je man en mij dus ook is dit dus niet geheel bijzonder maar kan mij indenken dat deze omgeving voor jou heel bijzonder is. Zelf op mijn 2 websites de molens al veel in woord en beeld gezet en ook op mijn YT kanaal kan je films ervan bekijken als je dat leuk zal vinden. Je hebt ook een mooie website en heb deze vast gezet bij leeslijst dus ik kom zeker nog eens terug. Vind het altijd leuk om nieuwe mensen op deze manier te leren kennen. Groetjes Tine en ik wens je alvast mooie dagen toe.

  • Elsa
   Auteur
   27 september 2021 / 12:03 pm

   Hi Tine,
   Oh wat leuk! Ik ben jaloers, ik zou daar willen wonen. Oh wat lief dat je mij gaat volgen. Ik ga vandaag je blog’s bekijken.

   Alvast een fijne dag toegewenst.

   Liefs Elsa

 2. 20 oktober 2021 / 9:07 am

  I’d love to visit Kinderdijk.

  I have a thing for windmills!

  Love the photos.

  • Elsa
   Auteur
   20 oktober 2021 / 7:31 pm

   Thank you for telling me that, i was so happy to like it. I love windmills too ♥

  • Elsa
   Auteur
   22 oktober 2021 / 6:26 pm

   Yes the windmills are beautiful, and they are very important for Holland. Good weekend ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?