Hoe blijf je als ouder goed in je vel zitten?

Hoe blijf je als ouder goed in je vel zitten

Voordat er kinderen in het spel zijn, is het vaak best makkelijk om je lichaam te onderhouden. Je hebt tijd om te sporten, je eet gevarieerd. Maar veel ouders vinden het lastig om hieraan toe te komen. Het mogelijk gevolg? Je voelt je onzeker en zit niet lekker in je lijf. Wat kun je doen om tóch goed in je vel te zitten? Dit zijn mooie tips.

Uiterlijk telt mee

Allereerst is het belangrijk om je te realiseren dat je uiterlijk meetelt. En dat mag ook gewoon: het is zelfs heel menselijk. Je hoeft je dus geen ijdeltuit te voelen als je hier eens onzeker over bent, terwijl je (net) ouder bent. Het is prettig om goed in je vel te zitten: werk hier dan ook gewoon aan. In welke levensfase je ook zit! Effectief gezien is het slim om gericht te werken aan de punten waar jij je onzeker over voelt. Ga lekker sporten als je kilo’s kwijt wilt raken. Kies voor een nieuw kapsel als je haar er dof uitziet. Laat je tanden rechtzetten als je ontevreden bent over je gebit. Jij weet wat er speelt! Ook in het drukke gezinsleven is er tijd vrij te maken voor uiterlijke verzorging. Het heeft zelfs de belangrijke uitkomst dat je er beter door in je vel gaat zitten, en dus een leuker mens bent.

Genoeg bewegen

Juist als je kinderen hebt, is het belangrijk om veel te bewegen. Het houdt je lekker fit! Zo kun je gewoon meedoen met je kids. Het is immers wel handig om je conditie op peil te houden – al helemaal als je actieve kinderen hebt. Sporten en bewegen doet veel voor je gezondheid. Je voelt je ook nog eens vrolijker als je regelmatig beweegt. Genoeg voordelen te noemen dus! Maar je moet er wel zelf de tijd voor vrij maken, juist als je agenda al heel vol is. Een half uurtje per dag bewegen is het minimum: daar is vast een gaatje voor vrij te maken. Kies vooral een vorm van beweging die je leuk vindt. Wil je racen op je fiets, beuken in de sportschool of met je vrienden een teamsport doen? Het kan natuurlijk allemaal. Als het bewegen voor jou iets is om naar uit te kijken, is het makkelijk om je ertoe te zetten.

Blijf daten

Ben je samen met je partner? Waar je je in het begin van de relatie voor elkaar uitslooft, neemt dit na verloop van tijd af. Zeker als er kinderen zijn, komt het samen doorbrengen van tijd op een laag pitje te staan. Het kan het vuurtje langzaam doven in de relatie. Zonde! Blijf liever je best doen voor elkaar. Ga regelmatig op date samen: even wat tijd met z’n tweeën. Trek op zulke momenten alles uit de kast. Doe een mooie outfit aan, en zorg dat je je goed over jezelf voelt. Je partner merkt het immers ook als jij lekker in je vel zit: dat is aantrekkelijk! Loop je al langer met onzekerheid rond? Pak het probleem dan aan. Na het dragen van onzichtbare beugels durf je bijvoorbeeld weer breeduit te lachen. Dat komt ook van pas als je niet meer met je partner samen bent, maar op zoek bent naar een nieuwe relatie. Daten is dan immers ook weer een activiteit om je mee bezig te houden. En je kunt jezelf daarbij, maar beter zo goed mogelijk in de markt zetten. Zo is er immers meer kans op succes.

Tijd voor jezelf

Voordat je kinderen hebt, is er vrij veel tijd voor jezelf. Maar als ouder kom je hier simpelweg minder vaak aan toe. Toch is me-time heel belangrijk. Probeer hier dus af en toe tijd voor vrij te maken, al is het maar een uurtje. Kom in die tijd weer even tot jezelf. Zet je favoriete muziek op. Wandel een stukje en laat je gedachten de vrije loop. Of plan juist een uitgebreide beauty routine. Het is maar net waar jij behoefte aan hebt. Maar dat momentje is er alleen voor jou. De rest van de wereld? Dat komt straks wel weer!

Je zelfvertrouwen een boost geven kan op veel manieren. Wat voor jou werkt, is aan jou om uit te zoeken. We hopen in ieder geval dat je een idee hebt opgedaan uit de bovenstaande tips!

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?