Ik kies voor een PVC vloer – Persoonlijk

Ik kies voor een PVC vloer

Een aantal jaar geleden heb ik besloten om mijn koude tegelvloer te vervangen voor een laminaatvloer. Dit was een makkelijke keuze aangezien het design niet meer bij deze tijd paste en de tegels voor een kille sfeer zorgde in huis. De nieuwe metamorfose creëerde dé warme en landelijke sfeer waar ik naar zocht. Helaas ben ik, drie jaar verder, alweer uitgekeken op de laminaatvloer en zou ik deze keer graag een stoere vloer willen hebben. Nou, die heb ik gevonden!

De mogelijkheden voor een vloer zijn eindeloos. Hierdoor is het kiezen van een nieuwe vloer niet bepaald een makkelijke taak. Mijn keuze is gevallen op een klik PVC vloer vanwege zijn eigenschap en design.

PVC vloer: supernature visgraat

PVC vloer: supernature visgraat


Het voordeel van een klik PVC vloer is dat het makkelijk te leggen is, in tegenstelling tot plak PVC. Normaal gesproken laat ik de vloer leggen liever aan een expert over, maar dat is nu dus niet nodig. Aangezien ik iemand ben die gelijk aan de slag wil, is dit voor mij zeker een pluspunt! Hoe ervaren jullie dit? Zijn jullie handig met zulke klussen of laten jullie dit liever door iemand anders doen?

Bij aanschaf van een nieuwe vloer is het ook belangrijk dat je rekening houdt met de vloerverwarming. PVC vloeren zijn perfect te combineren met een vloerverwarming en dat is voor mij heel belangrijk. Er is niks zo lekker en comfortabel dan vloerverwarming in huis tijdens de koude dagen.

PVC vloer: savona click

PVC vloer: savona click


Een ander voordeel aan PVC is dat het sterk en geluiddempend is. Op die manier klinkt jouw ruimte niet hol. Woon je in een rijtjeshuis of appartement? Dan is de PVC vloer de ideale vloer om ruzie met je buren te voorkomen!

PVC vloeren zijn ook nog eens makkelijk om schoon te maken, dat is ook een groot pluspunt voor mij, vooral met alle drukte van tegenwoordig. Ik probeer het mijn leven zo makkelijk mogelijk te maken zodat er tijd overblijft voor leuke dingen. Ik hou van poetsen maar vind het wel fijn wanneer het niet te veel moeite kost en je snel resultaat ziet.

Tegenwoordig zijn PVC vloeren te verkrijgen in tegels en stroken. In dit artikel laat ik een paar voorbeelden aan je zien. Persoonlijk vind ik de betonlook super mooi en past deze perfect bij mijn woonidee qua kleur en style. Doordat PVC ook in tegels verkrijgbaar zijn lijkt het echt op beton, natuursteen, marmer of keramiek. Perfect!

carpetright: supernature xxl tegel

carpetright: supernature xxl tegel


Ben je gek op een houten vloer maar wil je niet te veel tijd kwijt zijn aan het onderhoud? Dan is de PVC vloer een goede vervanger! De PVC stroken lijken namelijk ontzettend veel op die van een houten vloer. In een lange hal is dit heel mooi of in een woonkamer met een open keuken. Tegenwoordig zijn de visgraat vloeren hot in het kader van het interieur. Zo zie ik een woonkamer voor me met een jaren 80 uitstraling, veel planten en een mooie visgraat vloer. Voor een keuken met een chique uitstraling is het ook heel gaaf.

PVC vloer: ravenna visgraat

PVC vloer: ravenna visgraat


Hier heb ik de voordelen van een PVC vloer nogmaals voor je op een rij gezet:

 Je hebt er bijna geen onderhoud aan.

Het is heel goed en gemakkelijk schoon te houden.

Kan goed tegen vocht dus ideaal als je kinderen of kleinkinderen hebt.

De vloer gaat lang mee, gaat bijvoorbeeld langer mee dan laminaat.

Je kunt deze vloer gewoon leggen als je vloerverwarming hebt.

Het heeft van zichzelf een antislip laag dus ook op sokken of pantoffels hoef je niet bang te zijn dat je uitglijd.

De vloer is sterk en geluiddempend.

Het is in elke kleur, design, afmeting en structuur te verkrijgen.

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

2 Reacties

    • 31 oktober 2020 / 3:03 pm

      Hoi Ingrid, dankjewel, o oké ook heel mooi en ben je er te vrede over?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?