Stedentrip naar Barcelona – beter, best, Barcelona!

Geen ontkennen aan Barcelona is nog steeds een superstad voor een heerlijke stedentrip. De stad trekt duizenden toeristen per jaar. Al die toeristen komen om van de gezellige oude straatjes, de markten, de unieke winkels en niet te vergeten de heerlijkheden in de restaurants en tapas bars te genieten.

Een stedentrip naar Barcelona is een aanrader!

Stedentrip naar Barcelona

Stedentrip naar Barcelona

Naast gemoedelijke volkscafés, ouderwetse danszalen, hippe koffiezaakjes en discotheken biedt Barcelona je nog veel meer. Cultureel genot is te behalen in fraaie musea en bij de fantasierijke bouwsels van de Catalaanse Jugenstil architect Antoni Gaudí.

Barcelona is een heerlijke mix van stad, zon, strand en cultuur. Zie jij jezelf al een paar dagen rondbrengen in deze unieke stad? Klaar om jouw vliegtickets naar Barcelona en hotel te boeken?


Twee gezichten van Barcelona

Een blik op de stadsplattegrond toont je twee gezichten van Barcelona: de kronkelende wirwar van straatjes in de oude wijken Barri Gòtic, El Raval en Ribera, tegenover het strakke ruitjes patroon van Eixample, het negentiende-eeuwse stadsdeel.

Eixample heeft brede boulevards met monumentale fonteinen, standbeelden en herenhuizen; de oude stad biedt smalle straatjes, charmante pleintjes en hoge huizen met smeedijzeren balkonnetjes. Eixample betekent dan ook uitbreiding in het Nederlands.


Flaneren op de Ramblas

De drukke boulevard Ramblas is het hart van de stad. Hier flaneren toeristen en bewoners gebroederlijk tussen de kramen van bloemen- en vogelverkopers. De Ramblas loopt van Plaça Catalunya recht naar de haven en bestaat uit een aaneenschakeling van straten. Natuurlijk ga je op de Ramblas wandelen tijdens jouw stedentrip naar Barcelona.

Zeker op hete zomeravonden leeft de Ramblas tot diep in de nacht, evenals de grote terrassen op de Plaça Reial, met zijn palmen, prachtige architectuur en de door Gaudí ontworpen lantaarns het mooiste plein van de stad.

Gaudi park Barcelona

Gaudi park Barcelona

Je vindt daar en in de omringende straatjes, zoals de Carrer dels Escudellers, volop restaurants

De Ramblas eindigt bij de haven waar speelse bruggetjes leiden naar het winkel en uitgaanscentrum Maremagnum, met fastfoodrestaurants, exclusieve winkels en midgetgolfbaan op het dak. Hier in de buurt vind je ook het zeeaquarium. Rond de haven liggen trendy, dus dure, visrestaurants


Picasso en Joan Miró

De gotische kathedraal en de Barri Gòtic vormt met zijn mooie kloosterhof het hart van deze pittoreske oude wijk. Aan de oude stadspaleizen eromheen herken je de oude glorie van de koningen van Catalonië.

Het museum Frederic Marés is gewijd aan vroegmiddeleeuwse houten kruisbeelden, Maria’s en apostelen. In de aangrenzende volkswijken Ribera verkopen de winkeltjes aardewerk, oude printen en antieke boeken.

In zijn jonge jaren schilderde en tekende Picasso in deze buurt en kunstliefhebbers zullen zeker het Picasso museum in de Carrer Montcada, gehuisvest in enkele stadspaleizen, willen zien.

Stedentrip naar Barcelona

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?