Aziatisch koken: recepten met srirachasaus

Aziatisch koken - recepten met srirachasaus

Ben je een groot liefhebber van de Aziatische keuken of wil je juist gerechten uit de Aziatische keuken proberen? Dan is het verstandig om voor recepten met srirachasaus te gaan. Dit is een lekker pittige chilisaus voor de echte liefhebber van scherp eten. Maar welke gerechten kun je dan maken met deze saus?

Lekkere kipgerechten met srirachasaus

Kip is natuurlijk hartstikke gezond voor je. De meeste kip bevat weinig calorieën, maar tegelijkertijd wel veel eiwitten. Om die reden is het bijzonder leuk om een kipgerecht te voorzien van srirachasaus. Moet je voor vier mensen koken? Gebruik dan drie kipfilets. Natuurlijk moet het gerecht ook voldoende groenten bevatten. Neem voor dit gerecht dan ook 250 gram sperziebonen en 1 rode paprika. Ook een handje sesamzaad is lekker. Je kunt het gerecht bakken in olijfolie. Je kunt een kipgerecht met srirachasaus op verschillende manieren bereiden. De lekkerste kipgerechten zijn gemarineerd. Stop de kipfilets in een wokpan en bak ze helemaal gaar. Je kunt de kip vervolgens serveren met de groenten en noodles of rijst.

Wraps met srirachasaus

Wraps zijn in Nederland bijzonder populair en je kunt ze ook combineren met srirachasaus. De gerechten met wraps kennen meerdere voordelen. In de eerste plaats zijn ze bijzonder gemakkelijk te bereiden. Je hebt de wraps al en je hoeft er alleen nog iets tussen te doen. Je kunt (vegetarisch) gehakt in een wokpan bakken en vervolgens voorzien van verschillende lekkere groenten. Denk aan bruine bonen of mais. Ook kun je er speciale kruidenmixen voor kopen. Wanneer de wraps klaar zijn, dan kun je ze voorzien van srirachasaus. Uiteraard kun je nog veel meer gerechten maken met srirachasaus.

Lunchen met srirachasaus

Op internet zie je veel recepten voor avondmaaltijden met srirachasaus. Maar het is soms ook leuk om een beetje buiten de kaders te denken. Je kunt srirachasaus namelijk ook op brood doen. Ben je bijvoorbeeld een groot liefhebber van pindakaas? Dan weet je waarschijnlijk dat een scherp broodje pindakaas extra lekker is. Doe een beetje srirachasaus  tussen een volkoren bolletje pindakaas en geniet optimaal. Ben je iemand die niet genoeg kan krijgen van pittig eten? Dan kun je een broodje extra pittig maken met rode pepers of andere scherpe pepers.

Combineren

Tegenwoordig eten meer mensen in Nederland pittig dan vroeger. Dit komt doordat we tegenwoordig diverser eten. De meeste mensen zijn dan ook dol op scherpe sauzen. Vooral srirachasaus is tegenwoordig populair. Je kunt deze saus combineren met verschillende recepten voor een heerlijke maaltijd. Eet smakelijk!

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?