Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? met Sujenne Deel 68

Zo daar zijn we weer met de allerleukste rubriek van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Deel 68 alweer en er komen er zeker nog meer, we krijgen er maar geen genoeg van. En jij? vindt jij het nog steeds leuk om te lezen. Wij hopen van wel, altijd leuk om te horen wat je ervan vind.

Vandaag kun je lezen hoeveel landen Sujenne al bezocht heeft en waar ze nog graag een keer naar toe zou willen gaan. En natuurlijk kun je haar favoriete foto bewonderen. Ook stelt ze zichzelf even voor en neem vooral een keer een kijkje op haar blog. Veel leesplezier en tot de volgende van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming?

Tip: Volg Sujenne op haar Facebook en Instagram.

Wil je ook net als Sujenne mee doen aan deze geweldige rubriek van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Lees hier de instructies.

Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? met Sujenne van lifewithaydk


*Over mij ( bv. Hoe heet je ? Waar ben je geboren?)

Mijn naam is Sujenne Macaay, geboren op Curaçao in 1992. Vanaf mijn 5 jaar gingen mijn ouders elk jaar op vakantie met mij. Wel naar hetzelfde bestemming elke keer ; Miami & Orlando. Dit gebeurde 12 jaar lang. Sinds 2016 heb ik het op mijzelf genomen om naar verschillende bestemmingen te reizen met zowel vrienden als alleen. Dit deed ik voor 3 jaar wonend op Curaçao.

Curaçao

Curaçao

In 2019 ben ik naar Nederland verhuis met de planning om meer te gaan reizen binnen Europa. Waarbij ik niet alleen binnen Europa reist maar ook binnen Nederland zelf. Al mijn verhalen en guides leg ik vast op mijn blog www.lifewithaydk.com. Naast het reizen werk ik full time en studeer ik part time, dit krijg je dan ook terug op mijn blog te lezen hoe ik het combineer en hiervoor spaart.

*Hoeveel landen ben je al geweest?

Tot nu toe ben ik naar 19 landen geweest. Niet heel veel als je op de wereldkaart naar kijkt. Om ze op te noemen : Aruba, Curaçao, Bonaire, Dominicaanse Republiek, Cuba, Colombia, Venezuela, Verenigde Staten, Canada, Nederland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italie, UAE, Jamaica, Grand Cayman, Mexico en Belgie. Meeste bestemmingen heb ik binnen 4 a 7 dagen ontdekt, in verband met mijn full time baan. Ik probeer zo min mogelijk vakantie dagen te gebruiken zodat ik meerdere vakanties in 1 jaar kan nemen.

*Wat is jouw favoriete bestemming? En waarom?

Dit is best moeilijk om te kiezen, maar het is Guatapé in Colombia. Dit was mijn laatste vakantie van 2020 voor de pandemie. Guatapé is ongeveer anderhalve uur rijden vanuit Medellin, een kleine stad bekend voor zijn regenboog kleuren en de ‘Piedra de Peñol’. Het beste van de stad was dat je een beetje van alles kon krijgen.
Sujenne in Guatapé

Sujenne in Guatapé

Wil je sporten, kan je de Piedra de Peñol gaan beklimmen. Het is ongeveer 750 treden en aan het einde is je cadeau een hele mooie landschap. Wil je avontuur, kan je watersporten. Er is genoeg om te doen. Vanaf jetskieen, hang gliden of waterboard, het is allemaal mogelijk hier. Wil je wat meer in de cultuur emigreren, kan je in de stad gaan lopen.
De stad is helemaal vol met locale shops die mooie zelfgemaakte souvenirs verkopen. Overal zit er zoveel geschiedenis dat je heel makkelijk de stad leert kennen zonder een tour te nemen.
Wat ik ook erg leuk vond van deze stad was dat je de keuze had voor een hostel, hotel of Glamping. Ik nam de keuze voor Glamping, want er is niks beter dan verblijven in een bos binnen een luxe tent zonder internet connectie of tv. Het was echt een moment om even af te melden van het online sociale leven. Dit is iets wat ik zeker nog een keer wilt doen.
Wat is jouw favoriete bestemming? En waarom? Dit is best moeilijk om te kiezen, maar het is Guatapé in Colombia

Dit is best moeilijk om te kiezen, maar het is Guatapé in Colombia

*Wat is jouw 2e favoriete bestemming? En waarom?

Dat zal Douro Valley in Portugal moeten zijn. Mijn part time studie is om mijn wijnbevret te halen, dus een wijn bestemming moet zeker in mijn lijst zijn van favorieten. Dit was een roadtrip die ik als cadeau voor mijn verjaardag had gepland en was het beste cadeau die ik mijzelf had gegeven tot nu toe.
Ook al was het in oktober en kon ik de oogst niet meemaken, heb ik wel super lekkere wijnen kunnen proeven, verschillende wijngaarden bezoeken en genieten van het rustige landschap. Het was zeker dat 1 uur rijden vanuit Porto waard !
Douro Valley in Portugal

Douro Valley in Portugal

*Wat is jouw mooiste foto die jij op vakantie heb gemaakt? En waarom? 

Oef ik heb echt heel veel, maar als ik eentje moet kiezen wordt het van Curaçao. Net voordat ik naar Nederland was verhuisd heb ik een lucht tour geboekt met een oude klasgenoot die nu een piloot is. Hij doet leuke lucht tours rond Curaçao in propeller vliegtuigen waar je dan kans krijgt om ook met de luchthaven toren te communiceren. Een van de leukste ervaringen tot nu toe die ik heb meegemaakt. Heb ook super mooie foto’s kunnen maken. Vandaar deze foto!
Curaçao

Curaçao in propeller vliegtuigen

*Welk land vond je tot nu toe het minste? En waarom? 

Het was niet perse een land maar meer een stad. Venetië was niet mijn leukste bestemming. Ik had 4 dagen geboekt, maar ik was na 2 dagen al helemaal klaar mee. Ik denk dat het meer zat aan dat ik te hoge verwachtingen had en die vielen flauw toen ik daar eindelijk was. Misschien zal ik het nog een tweede kans geven, maar dat zal wel later zijn als ik mijn top bestemmingen heb gezien.

*Naar welk land zou jij nog graag een keer naar toe willen gaan?

Jeetje, mijn lijst hiervoor is nog best wel lang maar ik zal mijn top 5 benoemen. Afrika (alle landen), Bali, Oman, Griekenland en Chile. Ik ben nog lang niet uitgereisd en hopelijk gaat de pandemie snel voorbij zodat ik lekker weer op pad kan gaan en meer verhalen delen met mijn volgers.
Ayo dushi’s,
Sujenne
Volg:
Inge minten
Inge minten

Hoi hoi, ik ben Inge. Ik ben geboren en opgegroeid in Venlo. In 2000 ben ik naar Helmond verhuisd.? Mijn hobby’s zijn shoppen en uiteten gaan en sinds een jaar ook onze blog. Wat ik samen met Elsa met heel veel plezier doe. Ik wens Jullie heel veel plezier op ElsaRblog.

Find me on: Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?