Ik woon mooi, ik woon op de Utrechtse Heuvelrug – met Cora deel 15

Ik woon mooi, ik woon op de Utrechtse Heuvelrug is deel 15 van onze rubriek Ik woon mooi met Cora. Onze gast is een bekende van onze blog. Cora heeft al aan andere rubrieken van ons mee gedaan. Bijvoorbeeld; Wat is je favoriete vakantie en Fruit wat kan je ermee. Cora heeft een blog, Cultfood vol met bijzondere recepten die je als eetliefhebber echt niet wilt missen.

Vandaag neemt Cora ons mee naar haar mooie Utrechtse Heuvelrug. Lees maar waarom welke hotspot je echt niet mag missen als je daar naar toe gaat. Op deze manier kunnen we heel makkelijk zien hoe mooi Nederland is. Ik zal zeggen, heel veel leesplezier!

Ik woon mooi, ik woon op de Utrechtse Heuvelrug

Wil je ook net als Cora meedoen aan deze geweldige rubriek van Ik woon mooi, ik woon in… Lees hier de instructies.


* Wie ben je. 

Een enthousiast en spontaan mens met een grote passie voor koken, eigen receptontwikkeling, de natuur, hiken, reizen en films. Om mijn eerste hobby meer vorm te geven werd ik drie jaar geleden foodblogger, mijn blog heet Cultfood.

Mijn voorkeuren in eten? Groenten, fruit en kazen in combinatie met groene kruiden uit mijn eigen bessen- en kruidentuin naast wat eerlijk vlees of gecertificeerd gevangen vis . Via experimenteren vond ik een eigen kookstijl die meestal Mediterraans is en soms Amerikaans. Indonesisch eten vind ik erg lekker, volgde zelfs een uitgebreide cursus maar ga dan toch graag naar een goed restaurant.

Ik woon mooi met Cora

Cora van Cultfood

Vorig jaar ben ik begonnen met moestuinieren in grote bakken ter aanvulling van de producten die ik haal bij landgoederen met een eigen moestuin of bij biologische boerderij- of landwinkels.

Op al mijn reizen ga ik uit eten om kennis te maken met die specifieke keuken en ik houd strooptochten voor bijzondere producten uit het land of uit de regio. Die bestel ik ook on line. Cursussen, workshops en kookboeken houden mij up to date. Om mijn conditie op peil te houden hiken wij veel in de natuur, liefst in de bergen en over rotsen, maar de heuvels en stuwwallen van Nederland zijn ook bijzonder, als er iets te klauteren valt geeft dat plezier.

Die natuur en foto’s van mijn reizen vind je op mijn Instagram account Cultfood, Want onderweg fotografeer ik alles wat mijn aandacht trekt. Als filmfanaat, liefst arthouse, bezoek ik graag filmfestivals en filmhuizen, ook op reis. In covid-tijd nu dus noodgedwongen achter mijn laptop.


* Vertel iets over je woonplaats of geboorteplaats. 

De Utrechtse Heuvelrug is niet mijn geboorteplek, ik kom uit Overijssel en ben geboren in Zwolle. Daar zwierven wij door het weidelandschap met landgoederen, langs rivieren als de IJssel en Vecht en over de noordelijke Veluwe. Op onze fietstochten maakten we veel kilometers.

Om de centrale ligging kozen wij later voor de Heuvelrug, waar veel van die aspecten terugkeerden. Wij wonen op korte afstand van de Rijn met een rivieroever reservaat, zijn omringd door uitgebreide en diverse bossen met stuwwallen en vennen en we vinden het weidelandschap van Langbroek met haar landgoederen rietgedekte boerderijen ook bijzonder. Ons buitenleven verveelt echt niet snel, zelfs de Waal met haar scheepvaart is dichtbij.


*Wat zijn jouw favoriete hotspots? 

Utrechtse Heuvelrug; Blauwe Kamer

Utrechtse Heuvelrug; Blauwe Kamer

Mijn favo’s zijn het Grebbebos met een stuwwalpad langs de Rijn en haar Amerikaanse eiken, rivieroever reservaat de Blauwe Kamer met vogels, galloways en konik paarden, de vennen bij Leersum zeker in de herfst met een zonnetje erbij, Kasteel Amerongen met een sfeervol terras, landgoed Zuylestein met haar moestuin en bosvarkentjes in de zomer, de landerijen van Langbroek met knotwilgen, buitenhuizen en boerderijen.

Landgoed Zuylestein met haar moestuin en bosvarkentjes in de zomer

Landgoed Zuylestein met haar moestuin en bosvarkentjes in de zomer


*Wat maakt jouw stad of dorp zo uniek? 

De afwisseling van het rivierenlandschap, de bossen en de landerijen maken de Heuvelrug uniek. Loofbossen zijn bij mij meer favoriet dan naaldbossen, de stuwwallen of vennen geven extra accenten, er zijn aardig wat buitenhuizen of kastelen.

Utrechtse Heuvelrug; Grebbebos

Utrechtse Heuvelrug; Grebbebos

Nijmegen met haar historische binnenstad en de Waalkant is als grotere stad binnen een half uur bereikbaar en Wijk bij Duurstede is een aardig en oud vestingstadje.


*Waarom vind jij dat onze lezers een keer jouw stad of dorp moeten bezoeken? 

Het feit dat het toeristisch gebied is geeft volop horeca opties, als bewoner weet je de rustiger plekken of tijden wel te vinden.

Utrechtse Heuvelrug; Grebbebos

Utrechtse Heuvelrug; Grebbebos


*Wat is er zoal te doen.

Wat kan ik hier nog aan toevoegen? Wandelen, fietsen, toeren, genieten! Zwerven en je verbazen, de diversiteit geeft voor elk wat wils.

Hartelijke groet,
Cora Meijer

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

2 Reacties

 1. 4 juli 2021 / 9:22 pm

  Wat een prachtige foto’s en uiterst mooie en rustgevende omgeving! Je moet niet altijd ver gaan om schoonheid te ontdekken.

  • Elsa
   Auteur
   5 juli 2021 / 9:33 am

   Ja precies, persoonlijk vind ik Nederland heel mooi. Ik ben een tijd geleden naar Kinderdijk geweest en ik vond het prachtig, zoiets bestaat nergens alleen veel Nederlands vergeten dat ☻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?