Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Deel 26

In onze rubriek van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Deel 26 willen we je graag voorstellen aan Helena van de blog indorotterdammert.nl. Helena is helemaal gek op Rotterdam daar is ze geboren en getogen. Naast IndoRotterdammert is Helena ook een foodlovert en globetrottert, dus food en travel zijn de onderwerpen waar ze over schrijft op haar blog. Hoofdzakelijk gericht op landen in Europa en Azië met als vaste uitvalsbasis Rotterdam. Na jarenlang in de zorg te hebben gewerkt als diëtist, beleidsmedewerker en leidinggevende, is Helena haar eigen bedrijf Eating Habits gestart.

Ze is als freelancer inzetbaar voor de promotie van voeding en (eet)culturen van over de hele wereld in Nederland en daarbuiten door middel van het schrijven van artikelen, online marketing & communicatie en evenementen. Neem geruseen kijkje op haar site .

Je kunt Helena ook op Facebook en Instagram volgen.

Wil je ook net als  Helena  mee doen aan deze geweldige rubriek. Lees hier de instructies.

Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? met Helena Smit van indorotterdammert.nl


*Over mij ( bv. Hoe heet je ? Waar ben je geboren?)

Ik ben Helena Smit, in 1984 geboren in Rotterdam.

 Helena Smit van indorotterdammert.nl

*Hoeveel landen ben je al geweest?

26

*Wat is jouw favoriete bestemming? En waarom? 

Lastig, want ik vind zowel IJsland als Japan geweldig. Engeland ook trouwens. IJsland vanwege de natuur en het koelere klimaat (ik houd dus echt niet van warm weer!) en Japan vanwege de natuur, het eten en de mensen. En Engeland vanwege de Engelse cultuur. De (relatieve) beleefdheid, de hang naar traditie en ik vind het heerlijk als een man de deur voor mij open houdt hahaha.

Als ik dan zou moeten kiezen, dan zou ik voor Japan op nummer 1 gaan. Vooral vanwege het eten. Ik houd ervan om de lokale keuken te ontdekken wanneer ik op reis ben. Foodtravel is my middle name.

Ik had voor Japan vooraf een lijstje gemaakt met allemaal gerechten die ik wilde proeven. En uiteindelijk heb ik ze allemaal geproefd. Met als hoogtepunt een kom met unagi als lunch in Tokyo. Zo ontzettend lekker! Prachtig om te zien hoe serieus Japanners het bereiden en eten van voedsel nemen. Werkelijk nergens in Japan heb ik slecht gegeten.

Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Japan

*Wat is jouw 2e favoriete bestemming? En waarom?

IJsland dan ? Inmiddels ben ik er 2 keer geweest. Een keer tijdens de kerstperiode en een keer in april. Tijdens de kerstperiode was alles wit. Dat is echt prachtig om te zien. En ik vind het heerlijk als de temperatuur rond het vriespunt is. De mooiste plek van IJsland is voor mij wel het gletsjermeer Jökulsárlón en het zwarte zandstrand waar de grote ijsbrokken aanspoelen die uit het gletsjermeer komen. Die plek vind ik in de winter het indrukwekkendst. Dan ligt het strand vol met ijsbrokken. In april is dat al veel minder.

Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? IJsland

Helaas was ik in april nog net iets te vroeg om daar de papegaaiduikers te zien. Dus ik moet zeker nog een keer terug. Je kunt papegaaiduikers natuurlijk op meerdere plekken zien, maar IJsland is gewoon een geweldig land waar ik zeker nog een keer naartoe wil. Dus die papegaaiduikers zijn een mooi excuus.

*Wat is jouw mooiste foto die jij op vakantie heb gemaakt? En waarom?

In Spanje in Segovia vond ik een typisch koekje, flores genaamd. Met het beroemde aquaduct op de achtergrond maakte het een mooi plaatje. Na de foto moest ik natuurlijk ook proeven. Het was alleen zo luchtig dat het bij een hap volledig in kruimels op de grond lag. Een aantal hongerige vogels hebben er uiteindelijk meer van genoten dan ik ☹.

Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? In Spanje in Segovia vond ik een typisch koekje, flores genaamd.

*Welk land vond je tot nu toe het minste?  En waarom?

Met Thailand had ik vrij weinig. Het kon mij niet boeien. En waarom dat was? Geen idee. Maar er was geen klik.

Wat is jouw favoriete vakantie bestemming?Thailand

Datzelfde geldt voor Spanje. Ik ben daar meerdere keren geweest – ook voor werk – maar ik was altijd weer blij als ik thuis was. Ook daar weer, geen klik. En het was er al die keren verschrikkelijk heet. Dat helpt bij mij ook niet mee.

Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Spanje.

*Naar welk land zou jij nog graag een keer naar toe willen gaan?

Zuid-Korea staat nog hoog op mijn verlanglijstje, net als Taiwan en Hongkong. Eigenlijk alle drie vanwege het eten. Het liefst zou ik ooit nog een langere reis maken, van een aantal maanden en dan in de wat koelere maanden in Azië willen reizen. Op zoek naar de lekkerste lokale gerechten. Ja, dat lijkt mij wel wat ?

Liefs Helena Smit

Volg:
Inge minten
Inge minten

Hoi hoi, ik ben Inge. Ik ben geboren en opgegroeid in Venlo. In 2000 ben ik naar Helmond verhuisd.? Mijn hobby’s zijn shoppen en uiteten gaan en sinds een jaar ook onze blog. Wat ik samen met Elsa met heel veel plezier doe. Ik wens Jullie heel veel plezier op ElsaRblog.

Find me on: Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?