Kokos ananas dessert met Bounty- Recept uit Brazilië.

Dit Kokos ananas dessert met Bounty is echt een tropisch dessert. De combinatie kokos, ananas en Bounty als final touch is echt lekker. De ananas kun je natuurlijk vervangen voor ander fruit zoals: aardbeien. Let op geen verse ananas gebruiken, alleen uit  blik.

Kokos ananas dessert met Bounty

Dit dessert kun je in laagjes maken, wel altijd aan het eind het fruit en de geraspte kokos erop doen. Op het moment van serveren kun je er ook slagroom boven op doen om het wat meer feestelijker te maken. Voor een familie diner of feestdagen is dit dessert met kokos en ananas het ideale nagerecht. Vooral omdat je het een dag van te voren klaar kunt maken. Nog een tip en dat is echt de laatste. Je kunt het ook met een bolletje vanille ijs serveren en natuurlijk ook met een likeurtje erbij. Alle redenen om dit dessert met kokos en ananas te proberen. Smakelijk eten.

Kokos ananas dessert met Bounty
Kokos ananas dessert met Bounty

Wat je nodig hebt: voor 8 tot 10 personen

2:20 min.?

1 blik gecondenseerde melk

20 lange vingers (+-)

1 blik ananas

50g geraspte kokos

5 eidooiers

2 etl. Maizena

1 thl. vanille aroma

3 dl melk

1 rechthoekige schaal  ( 34 cm x 20 cm )


Aan de slag:

In een schaal doe je de gecondenseerde melk en voeg je de eidooiers toe. Even roeren. Vervolgens voeg je de Maizena toe en roer je nog even door tot een glad mengsel. In een pannetje verwarm je de melk totdat het een beetje lauw is. De lauwe melk voeg je nu bij het mengsel en roer je alles heel goed.

Nu in een pan giet je het mengsel. Vervolgens voeg je de vanille extract erbij. Roer dit mengsel tot het begint te pruttelen. Haal de pan van het vuur en roer het mengsel goed door tot een soort gelei. Maak het blik ananas open en giet de sap in een diepe kom.

De schijfjes ananas snijd je in stukjes. Nu dep je elke lange vinger in de kom met het ananas sap tot de lange vingers bijna gesmolten zijn. Leg één per één (lange vinger) in een rechthoekige schaal. Daarna giet je het mengsel boven op de lange vingers. Met een lepel maak je het mengsel glad.

De stukjes ananas doe je boven op het mengsel. Bestrooi de hele schaal met geraspte kokos. En als final touch leg je stukjes Bounty tussen het fruit. Bewaren in de koelkast minimaal 2 uur.

Kokos ananas dessert met Bounty

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

4 Reacties

  • Elsa
   Auteur
   28 augustus 2018 / 9:08 pm

   Dankjewel !!! ☻♥

  • Elsa
   Auteur
   30 augustus 2018 / 6:00 am

   Dankjewel Inge ☻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?