Leuke DIY-ideeën voor de voorbereiding van je huwelijk

Leuke DIY-ideeën voor de voorbereiding van je huwelijk

Je bent verloofd en hebt intussen een datum geprikt om te trouwen. Proficiat! Net zoals het misschien wel een van de spannendste periodes uit je leven is, moet het ook gewoon fun zijn om te werken aan de voorbereidingen van je huwelijk. En dat kan perfect, als je op tijd begint. Treuzel dus niet langer en maak een moodboard met wat jij allemaal leuk vindt en wat er zeker niet mag ontbreken op je huwelijk. 

Eerste stap

Een eerste stap om de wereld te laten weten dat jullie trouwen, is om zelf save the date kaarten te maken. Zoek een ontwerp dat helemaal past bij jullie leefwereld en passies. Je kunt zelf foto’s toevoegen en hiervoor een heuse pre-wedding fotoshoot organiseren, maar het kan ook simpeler. Kies een ontwerp in jullie favoriete kleur, met of zonder bloemen, geometrische vormen, foliedruk,… Kortom, voldoende keuze om je helemaal creatief te laten gaan. Vergeet niet dat je de kaartjes best zo’n zes maanden voor je huwelijk verstuurt.

Feestlocatie

Als je gaat trouwen, wil je er graag een bijzonder feest van maken. Ga zelf creatief aan de slag en werk enkele superleuke ideeën uit. Vrienden en familie kunnen je helpen bij de voorbereiding van je trouwfeest zodat het een legendarische dag  wordt voor in jullie gezamenlijk geschiedenisboek.

Als je op tijd begint, krijg je de kans om heel wat leuke ideeën te verzamelen zoals foto’s als inspiratie voor de aankleding van de trouwzaal. Vandaag zijn droogbloemen bijvoorbeeld heel erg in als je voor een bohemian bruiloft gaat. Maar kies je voor een andere stijl of ben je fan van ballonnen en glitters, kies dan vooral voor de look die jij leuk vindt. Maak persoonlijke keuzes en ga voor jouw ideale feest!

Tot in de puntjes

Zo’n zes tot acht weken voor de grote dag, verstuur je jouw zelfgemaakte trouwuitnodigingen die passen binnen jullie thema. Heb je op de save the date kaarten gewerkt met een foliedruk? Trek deze stijl dan ook door voor je uitnodigingen. 

Hoe jullie trouwfeest er uiteindelijk zal uitzien, is het resultaat van vele puzzelstukjes die samen een mooi geheel vormen. Vergeet vooral onderweg niet om te genieten van de vele DIY-voorbereidingen. Een photobooth voor de gasten met leuke accessoires? Lijst op wat je nodig hebt en verzamel gaandeweg leuke spulletjes. Ben je altijd al in de ban geweest van originele bedankjes? Ga creatief aan de slag met wat je passie is: van zelfgemaakte juweeltjes, over bedrukte buttons tot plantjes in een klein potje. Het kan allemaal! Zolang het bedankje dat je geeft maar weergeeft wat jullie gezamenlijke passie is of wat jullie fijn vinden in het leven.

 

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?