Tips voor het bedenken van een weekmenu

Tips voor het bedenken van een weekmenu

Ken je dat? Elke dag weer het eeuwige dilemma wat jullie gaan eten? Vervolgens moeten er weer boodschappen gehaald worden en kom je met heel veel spullen terug, behalve wat je echt nodig had. Uiteindelijk ben je heel wat tijd en geld kwijt voordat je eindelijk kunt koken. Dat moet toch ook efficiënter kunnen? Jazeker! Met een weekmenu zijn deze problemen verleden tijd. Maar hoe begin je? Hier geven we enkele tips die jou zullen helpen bij het samenstellen van een weekmenu.

Kies voor een maaltijdbox

Maaltijdboxen zijn immens populair in ons land. En niet zonder reden. Het is heel prettig om jezelf niet druk te hoeven maken over de boodschappen en snel te kunnen kiezen uit een aantal voor jou bedachte recepten. Je hebt altijd iets gezonds en voedzaams in huis. In het menu hellofresh zie je zeer uiteenlopende gerechten. Er zijn heerlijke familiegerechten, maar ook vegetarische gerechten en kcal-arme gerechten. Zo is er voor elk wat wils. Handig om zo snel een weekmenu samen te stellen, want zo hoef je over enkele dagen al niet meer na te denken.

Kies een vaste dag

Het is het handigst om een vaste dag te kiezen voor het bedenken van een weekmenu. Bijvoorbeeld op een vrije dag zodat je later ook direct de boodschappen in huis kunt halen. Bij veel mensen is dit de zaterdag of de zondag. Betrek hier eventueel het hele gezin bij. Laat iedereen zijn of haar zegje doen. Op die manier is er die week in elk geval geen strijd over wie wel of juist niet iets wil eten.

Ben jij iemand die in de supermarkt altijd impulsaankopen doet? Dan helpt het enorm om echt maar één keer in de week boodschappen te doen. Je zult zien dat je dan op maandelijkse basis veel minder geld uitgeeft. Je kunt deze impulsaankopen nog meer voorkomen door boodschappen te bestellen. Zo hou je je echt enkel aan je lijstje en laat je je niet onnodig afleiden door andere aanbiedingen die je tegenkomt.

Bekijk de voorraad

Elk jaar wordt er veel te veel eten weggegooid in Nederland. Vaak omdat producten te laat worden gegeten of zelfs helemaal vergeten worden. Een luxeprobleem. Zonde eigenlijk. Misschien schaam je je er zelfs wel voor. Zoveel mensen met honger en jij die wekelijks weer iets weg kan gooien omdat het over de datum is gegaan. Daarom belangrijk om eerst de voorraad te checken voordat je een weekmenu opstelt. Wat ligt er nog in huis en zou je hier een creatief gerecht omheen kunnen verzinnen?

Houd rekening met drukke dagen

Iedereen heeft wel eens van die dagen waarop het ongelooflijk druk is. Lang aan het werk, vergaderen, sportafspraken van de kinderen en ga zo maar door. Dit weet je meestal van tevoren. Belangrijk om hier rekening mee te houden bij het samenstellen van het weekmenu. Dan is het goed om voor eenvoudige recepten te kiezen of gewoon helemaal niet te koken. Kies er bijvoorbeeld voor om op een rustigere dag iets te eten waarvan je twee dagen zou kunnen eten. Denk aan een grote pan pasta. Dan heb je voor een drukke dag altijd al iets in huis wat je enkel nog moet opwarmen. Dat bespaart dus tijd én geld.

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?