Wat is het beste voer voor mijn hond?

Wat is het beste voer voor mijn hond

Op de markt zul je een enorm groot aanbod aan hondenvoer vinden. Er zijn namelijk honderden verschillende merken, zoals hills hondenvoer, waardoor het lastig kan zijn het beste voer voor jouw hond te vinden. Doordat de kwaliteit per merk en per product divers is, gecombineerd met niet voldoende kennis over de soorten hondenvoer, de kans groter dat je je kunt laten misleiden door het uiterlijk van de verpakkingen of opinies van experts. Zorg er daarom voor dat je goede hondenbrokken kun herkennen en weet waar je op moet letten bij het kopen van hondenvoer. Meer weten hierover? In dit artikel lees je meer.

 

De samenstelling van de hondenvoer

Er is sprake van goede hondenvoer wanneer het voor ten minste 25% bestaat uit dierlijke eiwitten, zoals kip, rund of vis. Hondenbrokken kunnen ook plantaardige eiwitten bevatten, zoals soja. Het verschil tussen dierlijk eiwit en plantaardige eiwitten is dat plantaardige eiwitten in een beperkte mate essentiële aminozuren bevat en daarnaast ook minder goed te verteren zijn. Vaak is het dan ook handig dierlijk eiwit als toevoeging te gebruiken, zodat je hond genoeg bouwstenen krijgt om goed te kunnen functioneren. Eiwitten zijn niet de enige voedingsstoffen die je hond nodig zal hebben, ook koolhydraten zijn nodig. Koolhydraten worden gewonnen uit bijvoorbeeld aardappel of granen. Zorg ervoor dat je je hond niet teveel koolhydraten geeft om te consumeren, doordat je hond moeite kan krijgen met het verteren van grote hoeveelheden koolhydraten. Gezond hondenvoer bestaat daarom voor maximaal 40% uit koolhydraten. Uiteraard is de type hondenvoer die je kiest afhankelijk van het eetgedrag van je hond. Heb je bijvoorbeeld een hond die een moeilijke eter is? Dan kan prins hondenvoer de hondenvoer zijn die je hond nodig heeft. De samenstelling van deze hondenbrok zorgt ervoor dat je hond minder maagbelasting zal ervaren.

 

Zo herken je goede brokken

Om goede brokken te herkennen, zul je moeten kijken naar de ingrediënten. Let op dat de brokken uit 100% natuurlijke ingrediënten bestaan en geen kunstmatige stoffen bevat. Daarnaast mogen er bij de ingrediënten geen benamingen worden gebruikt, zoals ‘dierlijke of plantaardige bijproducten’. Verder zal het eerste ingrediënt van het product van dierlijke oorsprong moeten zijn.

Kortom, door een enorm groot aanbod aan hondenvoer is het lastig beslissen welke voeding het beste is voor jouw hond. Om te bepalen of je hond de juiste stoffen binnen krijgt, zul je moeten kijken naar de samenstelling van de hondenvoer.

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?