Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? met Lieke Deel 73

Vandaag is Lieke onze gast in de rubriek van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Inmiddels alweer aangekomen bij Deel 73. Zo zeg wat hebben we er al veel voorbij zien komen. En het blijft nog steeds leuk.
Ook deze keer heeft Lieke onze vragenlijst beantwoord. Zij houd enorm veel van reizen en dat is ook terug te zien Op haar blog Reisjager.nl.

Zij gaat daadwerkelijk op jacht voor jou naar de leukste vakantieparken, vakantiehuisjes, hotels, campings en vliegvakanties. Zij helpt jou dus met jouw zoektocht door de leukste vakantietips te verzamelen en te delen op reisjager. Dus neem vooral een kijkje want wie weet vind je er tips en inspiratie voor jouw volgende vakantie. Tip: Volg Lieke op haar facebook en instagram.

Wil je ook net als Lieke mee doen aan deze geweldige rubriek van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Lees hier de instructies.

Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? met Lieke Deel 73

Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? met Lieke Deel 73


*Over mij ( bv. Hoe heet je ? Waar ben je geboren?)

Ik ben Lieke Jansen, geboren en getogen in de mooie Achterhoek. Daar woon ik nu nog steeds met mijn vriend en dochter van 1,5 jaar.

*Hoeveel landen ben je al geweest?

In ongeveer 50 landen: van Ierland tot Noord-Korea en van de Bahama’s tot Azerbeidzjan.

*Wat is jouw favoriete bestemming? En waarom?

Ik vond de reis die we drie jaar geleden naar Myanmar gemaakt hebben heel bijzonder. Vooral het Noorden van Myanmar, rond Lashio, heeft echt indruk gemaakt. We kwamen hier eigenlijk bij toeval terecht en hier beleef je nog het echte, niet-toeristische, Myanmar. Ergens in de jungle kwamen we mensen tegen die nog nooit Westerlingen hadden gezien, ik vond het erg bijzonder om dat te ervaren.

We hebben in Myanmar rondgereisd en dit land heeft zoveel bijzondere cultuur en prachtige, vriendelijke mensen. Wij gaan eigenlijk niet vaak twee keer naar hetzelfde land, maar direct toen we terugkwamen uit Myanmar zeiden we tegen elkaar: hier gaan we nog een keer naartoe.

 Foto Myanmar

Myanmar

*Wat is jouw 2e favoriete bestemming? En waarom?

Dan kies ik voor Ierland. Ierland voelt een beetje als mijn tweede thuisland. Ik heb hier een tijdje gestudeerd en omdat ik er familie heb wonen, kom ik er nog 1 of 2 keer per jaar. Ierland heeft voor mij iets magisch. Dat je in de pub zit ergens in een dorpje, er een groepje muzikanten binnenkomt en er spontaan muziek wordt gemaakt, dat is echt uniek. De sfeer, de mensen en de prachtige natuur: ik kom er heel graag!

 Ierland - Dublin met kerst

Ierland – Dublin met kerst

*Wat is jouw mooiste foto die jij op vakantie heb gemaakt? En waarom?

Ik ben niet echt de beste fotograaf, maar vind leuk om mensen te fotograferen op vakantie. Natuurlijk ik altijd eerst om toestemming als het om een foto van dichtbij gaat, ik vind het zelf immers ook niet leuk om zomaar gefotografeerd te worden. Deze sprekende foto maakte ik van een moeder met kindje in Myanmar. Op hun wangen zie je thanaka, gemaakt van de schors van een thanakaboom.

 Mooiste foto - foto moeder met kind Myanmar

Mooiste foto – foto moeder met kind Myanmar

*Welk land vond je tot nu toe het minste? En waarom?

Dit vind ik echt een lastige vraag, want ik vind dat elk land zijn charme heeft. Interessante cultuur, mooie natuur of gewoon omdat het zo totaal anders is dan Nederland. Ik kan dus echt geen keuze maken over welk land het minste is!

*Naar welk land zou jij nog graag een keer naar toe willen gaan?

We roepen al jaren dat we nog eens naar Kazachstan willen. Ook Turkmenistan, Georgië en Oman staan hoog op het lijstje. Oh en totaal wat anders: ik wil graag nog eens per boot de oversteek maken naar Amerika!

Groetjes Lieke

Volg:
Inge minten
Inge minten

Hoi hoi, ik ben Inge. Ik ben geboren en opgegroeid in Venlo. In 2000 ben ik naar Helmond verhuisd.? Mijn hobby’s zijn shoppen en uiteten gaan en sinds een jaar ook onze blog. Wat ik samen met Elsa met heel veel plezier doe. Ik wens Jullie heel veel plezier op ElsaRblog.

Find me on: Web

4 Reacties

 1. 29 november 2020 / 11:00 pm

  Really lovely read. It’s great learning about our people’s experiences and what they enjoy about particular destinations.

  Thank you for linking up with #AdventureCalling

  • Elsa
   4 december 2020 / 7:12 pm

   Thank you very much for your comment. And thank you so much that I can show you my blogs ☻♥

 2. 30 november 2020 / 12:11 pm

  It’s great to read about amazing destinations and other people’s travels-so inspiring! I also love the photos. Thank you so much for sharing with us #AdventureCalling

 3. Elsa
  4 december 2020 / 7:14 pm

  Thank you for your comment. Yes, I also love to see photos from other countries. The world is beautiful . Good weekend ☻♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?