Je muur vullen: ideeën voor de woonkamer

Je muur vullen - ideeën voor de woonkamer

Heb je jezelf de vraag over wat je met je muren kunt doen wel eens gesteld? De muren in je huis kunnen lege doeken zijn met onbegrensde mogelijkheden van wat je met de ruimte kunt doen. Er zijn veel manieren om jouw eigen kunstwerk op maat te maken, zelfs als je niet creatief bent ingesteld. Kunst aan de muur is ook een geweldige manier om een brandpunt en persoonlijkheid aan een ruimte toe te voegen. In deze blog volgen enkele decoratieve muur ideeën voor je woonkamer.

Aan de ene kant biedt een grote blinde muur een kans. Aan de andere kant vereist bij nul beginnen iets meer strategische planning en aandacht voor detail. De kans is groot dat je iets vindt dat je aanspreekt terwijl je door deze ideeën voor wanddecoratie scrolt. Laten we beginnen.

 

Grote kunst: muur ideeën voor de woonkamer

Als je hoge plafonds in je woonkamer hebt, moet je zeker overwegen om een groot wanddecoratiestuk op te hangen. Bij kunst is het belangrijkste dat het op schaal is, zodat het past bij de grootte van je muur.

 

Galerij muur

Het kan moeilijk zijn om kunstwerken te vinden die groot genoeg zijn om een blinde muur te vullen. Maak dus in plaats van één of twee grote items een gallery wall. Zorg ervoor dat elk stuk iets gemeen heeft. Zoals alle natuurlijke houten lijsten, neutraal getinte kunst of zwart-witfoto’s om een niet-overeenkomende, rommelige look te voorkomen. Je kunt eventueel ook leuke verftechnieken toepassen om je muur te matchen aan je deco.

 

De regel van drie

In de wereld van interieurontwerp suggereert de regel van drie dat groepen van drie aantrekkelijker zijn. Je kunt dit concept in je woonkamer omarmen door een driedelige ingelijste kunstset op te hangen.

 

Ingebouwde boekenplanken

Ingebouwde boekenplanken zijn ideaal voor het decoreren van een verder lege woonkamermuur. Overweeg voor een verfijnde, samenhangende esthetiek om monochrome of alleen neutraal gekleurde boeken op de planken te plaatsen.

Een truc is om de omslagen eraf te halen, aangezien de meeste boeken eronder wit, zwart of gebroken wit zijn. Je kunt ook de pagina’s naar buiten richten in plaats van de ruggen om meer wit op te nemen.

 

Eenvoudige surfplank

Als je aan de kust woont of gewoon van een strandachtig huisontwerp houdt, waarom hang je dan geen surfplank op? Een eenvoudig ontwerp (zonder prints of felle kleuren) kan de look spijkeren zonder over de top te gaan.

 

Maak licht met spiegels

Een van de beste ideeën voor wanddecoratie voor woonkamers is om meerdere spiegels op te hangen. Wanneer je het tegenover een raam plaatst, verdubbel je het licht en creëer je de illusie van een grotere ruimte.

 

Plafondhoge planken met rolladder

Op zoek naar inspiratie voor hoge wanddecoraties? Er is misschien niets geavanceerder dan een rolladder met planken op plafondhoogte.

 

Tijdelijk behang

Tijdelijk behang is een prachtige ontwerpoplossing voor een blinde muur. Dit creëert geen rommel zoals verf en je kunt het verwijderen zonder het onderliggende oppervlak te beschadigen.

 

Sjablonen gebruiken

Sjabloneren is een alternatief voor behang en is een van de beste ideeën voor wanddecoraties voor de artistiekelingen onder ons. Of het nu gaat om mozaïektegels, een ingewikkeld patroon of iets schaarser. Het is een geweldige manier om leven toe te voegen aan een gewone muur.

 

Haal het buitenleven naar binnen

Een van de eenvoudigste ideeën voor wanddecoratie is om een gedroogde tak of een stuk drijfhout op te hangen. Om het naar een hoger niveau te tillen, wikkel je het in kerstverlichting. En ga je voor een batterij gevoede set voor een draadloze afwerking.

 

Gebogen vloerlamp

Een booglamp geeft meer dan alleen licht. Het is een uitstekend decoraccent voor jouw woonkamer en neemt ruimte in beslag om andere kunstwerken aan te vullen.

 

Wereldkaart

Grote wereldkaarten zijn geweldige wanddecoraties omdat ze tijdloos en handig zijn en vaak in veelzijdige tinten verkrijgbaar zijn.

 

Minimalistische planken

Combineer decor en functionaliteit terwijl je vasthoudt aan een minimalistisch thema met schaarse planken in je eetkamer. Zowel ingebouwde als zwevende planken kunnen er chic en luxe uitzien als je een enkel item op elke plank plaatst.

 

Minimalistisch kunstwerk

Muurkunst hoeft niet altijd een specifieke afbeelding weer te geven. Je moet eenvoudigere ontwerpen zoals monochroom fluweel of een abstracte print niet over het hoofd zien.

 

Meng muur ideeën voor je woonkamer

Als het gaat om grote ideeën voor wanddecoraties in de eetkamer, is het soms het beste om te mengen. Items zoals plantenbakken, kunstwerken, foto’s, zwevende planken, vrijstaande planken en lampen, kunnen worden samengesteld om een lege ruimte te vullen.

 

Wandhaken

Wandhaken bieden interesse en functionaliteit en zijn ideaal voor het decoreren van entrees en gangen. Enkele haringen of stukken met meerdere haken kunnen een elegant effect bieden.

 

Tweekleurige muren

Het creëren van tweekleurige muren is een gemakkelijke manier om bijna overal in huis een kale ruimte te decoreren. Met het juiste contrast of de juiste textuur kunnen dubbele verfkleuren de behoefte aan extra kunst overbodig maken.

 

Laat planten de muur vullen

Er is niets mis met accentkleuren, maar ze worden niet langer als een noodzaak voor huisdecoratie beschouwd. Vooral niet als je groen van planten hebt. Overweeg om een zwevende plank op te hangen en er klimplanten op te plaatsen. Het duurt niet lang of de wijnstokken zullen de lege ruimte vullen.

 

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?