Zijn de kindervoetjes in jouw gezin klaar voor het voorjaar?

Zijn de kindervoetjes in jouw gezin klaar voor het voorjaar

Yes! De dagen zijn weer een pak langer, de zon laat zich wat vaker en feller zien en er zijn heel wat vakanties en vrije dagen in het verschiet. Dat ruikt naar lente! Tijd om de wintergarderobe van je kinderen stilaan op te bergen en kastruimte te maken voor de meer luchtigere zomeritems, want er zal weer dubbel zoveel buiten gespeeld worden. Dat de winterjas nu even niet nodig is, weten we allemaal. Maar denk je er ook aan de schoenenkast een lente make-over te geven?

Bye bye bottines

In de winter zijn ze een echte lifesaver: de stoere bottines. Maar eens het wat warmer wordt, kunnen die kindervoeten tijdens het ravotten echt wel wat lichtere schoenen gebruiken. Bij de jongensschoenen zien we in de lente vaak sportieve, maar toch geklede schoenen in verschillende bruintinten. Die passen bij zowel korte als lange broeken en zitten heerlijk comfortabel. Ze passen ook bij alle stijlen: van sportieve look tot meer opgekleed voor een lentefeest of communie. Bij de meisjes zien we vooral ballerina’s en hoge schoentjes in frisse zomerkleurtjes. Tip: jonge kereltjes en meiden gaan best voor schoenen met velcrosluiting, zodat ze bij het vele buiten-binnen-buiten-binnenlopen gewoon zelf hun schoenen kunnen aan- en uitdoen. 

Knallen met kleur

Waar donkerblauw, zwart en bruin meestal de bovenhand nemen in de winter, willen we in de lente keihard knallen. Je kan dat op de klassieke manier doen met een strak paar witte sneakers, dat blijft een topper -maar tegenwoordig kan het niet kleurrijk genoeg zijn. Sneakers komen in alle formaten en kleuren: hoge modellen en lage, klassiek en tijdloos of hypermodern, van fluoroze tot mosterdgeel en van hemelsblauw tot knalrood. Of wat dacht je van sneakers met de coolste, gekste prints? Laat je kinderen hier vooral helemaal zelf hun eigen zin doen. Het is hun manier om zich uit te drukken. En geef toe: zo’n knalgeel paar sneakers, dat is toch gewoon ook supercool? 

En deze bergen we nooit op

Bottines in de winter en sandalen in de zomer. Die schoenen zijn echt heel erg aan hun seizoen gebonden en kan je dus maar beter wegstoppen op momenten dat ze niet nuttig zijn. Maar één paar bergen wij nooit op: de regenlaarzen. Met onze Belgische seizoenen weet je nooit wanneer de volgende regenbui achter de hoek schuilt. Stoer onder een korte broek in de zomer en lekker warm over een lange broek in de winter: een stevig, waterdicht en liefst felgekleurd paar regenlaarzen is dus wat ons betreft onontbeerlijk in elk seizoen.

 

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?