Castricum Ik woon mooi, ik woon in Castricum /26

Castricum heeft mooie natuur en dat maakt dit bijzondere dorp zo speciaal. Je bent in de randstad maar toch merk je daar niet veel van. Echt een aanrader om te bezoeken en dat vertelt Maaike van reisgelukjes aan je. Hieronder kun je alles over Castricum lezen, plus foto’s. Ben je al eens in Castricum geweest? Als dat zo, is laat me bij de reacties weten wat je ervan vond.

Castricum Ik woon mooi

Castricum Ik woon mooi


* Wie ben je?

Ik ben Maaike. Ik ben zelfstandig communicatieadviseur en reisblogger. Samen met mijn man Tom woon ik in Castricum. We hebben een bejaarde poes en een youngtimer Volkswagen T4 camperbus.

Maaike van reisblogger

Maaike van reisblogger


* Vertel iets over je woonplaats of geboorteplaats. 

Ik ben geboren in Castricum, en na 18 jaar in Twente wonen, ben ik samen met Tom 2 jaar geleden weer terug naar Castricum verhuisd. Castricum ligt achter een brede duinenrij, ongeveer 5 kilometer van zee. Het is niet het mooiste dorp, je komt hier voor de natuur.

*Wat zijn jouw favoriete hotspots?

De zee is toch wel mijn favoriete hotspot. Aan het strand zijn 4 toffe strandpaviljoens, met elk hun eigen sfeer. Club Zand is mijn favoriete, omdat de menukaart er erg vernieuwend is en ze leuke events bedenken.
In het duin vind ik het Hof van Kijk-Uit een erg leuk plekje om te bezoeken voor een drankje of lunch: in een voormalig jachthuis is het nu een dagbesteding met leuke kaart en we kopen hier bijvoorbeeld ook het lokale hout voor onze kachel. In het bos hier vind je allerlei kabouterhuisjes en neem ook vooral de klim naar de uitkijktoren op de Papenberg: het uitzicht is het helemaal waard.
Hof van Kijk-Uit

Hof van Kijk-Uit

In het dorp haal ik het liefst een koffie bij Buna, of ga ik lunchen bij Brutaal. Voor kleding of cadeautjes loop ik binnen bij de conceptstore On-Stock en Mr & Mrs. Brown.

Castrium ligt vlakbij …

                                    Alkmaar

                                    Haarlem

                                    Amsterdam

Wil je ook net als Maaike meedoen aan deze geweldige rubriek van Ik woon mooi, ik woon in… Lees hier de instructies.


*Wat maakt jouw stad of dorp zo uniek?

De ligging tussen de duinen en de polders, dat maakt Castricum uniek. Vorig jaar konden we in de winter ’s ochtends in de duinen door de sneeuw wandelen en ’s middags op het Uitgeestermeer schaatsen. Met een kwartier treinen sta je in Alkmaar en met een half uur in Amsterdam of Haarlem. Het is echt de rand van de Randstad.


*Waarom vind jij dat onze lezers een keer jouw stad of dorp moeten bezoeken? 

Er is hier geen voelbaar massatoerisme. Er zijn hier twee grote campings, met bijzondere huuraccommodaties (denk aan hobbithuisjes en panoramatenten) en een flink aantal boerencampings en kleinschalige accommodaties. Maar alleen op een perfecte stranddag in de vakantie kan het erg druk zijn. Wil je alleen een dagje komen, dan is het goed bereikbaar met het ov en vanaf het station ben je zo in de natuur.

Castricum: Toren

Castricum: Toren


*Wat is er zoal te doen.

Het Huis van Hilde, het archeologische museum van Noord-Holland staat vlakbij het museum. Het museumrestaurant wordt gerund door de Oude Keuken uit Bakkum, ook al zo’n leuk adresje.
De Hoep is een interessant en gratis bezoekerscentrum waar je van alles kunt leren over de duinen en het waterwingebied wat hier is. Sinds kort is er ook een interactieve tuin. Let wel op: om in de duinen van Castricum te recreëren heb je een duinkaart nodig. Die kun je ook online kopen.
Bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum

De Tuin van Rommel is ook leuk om te bezoeken: natuurtuin meets ontmoetingsplek, waar ook regelmatig evenementen worden georganiseerd.
Tot slot behoord Limmen tegenwoordig tot de gemeente Castricum. De Bloemendagen eind april/begin mei zijn ook altijd erg bijzonder om te bezoeken. Ook is hier de Hortus Bulborum, een museum met historische bloembollen. Een soort Keukenhof, maar dan zonder de massa’s toeristen. En minder groot natuurlijk.
Groetjes Maaike
Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

2 Reacties

 1. Karin
  11 maart 2022 / 4:01 pm

  Mijn vriend komt uit Castricum. We komen er vaak. Het is er echt prachtig! Gelukkig wonen we niet ver ☺️

  • Elsa
   Auteur
   14 maart 2022 / 7:26 pm

   Ja Karin, Castricum is idd. mooi. Wat een geluk dat jij vlakbij woont ☻♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?