Dit zijn de beste wijnen van dit moment

Dit zijn de beste wijnen van dit moment

Wijn: daar houden we allemaal van. Een goed wijntje op zijn tijd zorgt voor ontspanning en voor een moment om even te genieten. Maar wat zijn nu eigenlijk de beste wijnen van dit moment? We hebben drie fantastische soorten wijn uitgezocht, die je zeker niet mag missen. Ze komen van over de hele wereld.

Maak kennis met Barolo wijn

Barolo wijn noemen we weleens ‘De Koningswijn van Italië’. Deze wijn wordt gemaakt van Nebbiolo druiven. Eigenlijk komt deze wijn bijna exclusief uit de Piemonte wijnstreek. Het is een echte cult-wijn geworden. Iedereen die van wijn houdt, heeft deze al eens geproefd. Het staat dan ook niet voor niets bij veel wijnkenners bovenaan de favorietenlijst.

Deze soort wijn zit boordevol fruit, leer, truffel en wat florale aroma’s. Er zitten veel zuren en tannines in de wijn, wat betekent dat het even duurt voordat je hem echt goed proeft. Je zult worden verrast door een explosie van smaak. Met je ogen dicht ben je zo in Italië. Ga je er eens naartoe, dan mag je het stadje Barolo niet vergeten, en de streek Piemonte is dan bijna verplichte kost.

Chinon: een echte Franse wijn

Chinon is één van de bekende herkomstgebieden in de Loire waar Cabernet Franc de belangrijkste druif is. Wijn uit deze streek staat in de schaduw van Saumur, maar ook hier worden prachtige wijnen gemaakt. Het kenmerk van wijnen uit de Chinon is dat ze wat fruitiger en minder gestructureerd zijn dan in Saumur. Dat maakt de chinon wijn zelfs voor niet-wijndrinkers aantrekkelijk. Een zeer toegankelijke wijn, dus.

Bijna alle wijnen uit Chinon worden gemaakt van Cabernet Franc of van Chenin Blanc. De smaak van Chinon wijn is nogal intens, maar ook fruitig. De framboos, kersen en peperaroma’s vallen keer op keer weer op. Het is levendig en evenwichtig, waarschijnlijk de beste wijn die de regio te bieden heeft.

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon behoort nog altijd tot een van de beste wijnen van 2024. Een cabernet sauvignon is rood, stevig en vol van karakter. Deze wijn is de grootvader van alle wijnen uit de Bordeauxstreek. Wereldwijd is het een van de meest gedronken wijnen. Dat is ook niet zo gek, want deze druif wil overal wel groeien. Het smaakt naar zwart fruit, chocolade en naar munt of cederhout.

De meeste cabernet sauvignons worden gemaakt in Frankrijk, Zuid-Afrika, Chili en Australië. Het blendt goed met onder meer Cabernet Franc, Malbec en Merlot. Je herkent deze wijn uit duizenden, en dat zal nog jaren zo blijven. Met recht één van de beste wijnen van dit moment.

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?