Sinterklaas inspiratie, tips en Diy’s – Feestdagen

Zaterdag is het weer zo ver dan komt onze lieve Sint in Nederland. O dat wordt weer een spannende tijd. De kinderen mogen dan weer hun schoentje zetten en 5 december is het pakjesavond. Wat kijken we er allemaal naar uit. Maar hoe leuk is het om je huis te versieren met je eigen Sinterklaas creaties.

Heel leuk toch, en daarom hebben we een paar leuke Diy’s en ideeën die in het teken van sinterklaas staan voor je op een rijtje gezet. Dat hebben we niet alleen gedaan maar met hulp van onze collega bloggers dankjewel hiervoor.

Wij hopen dat je met dit artikel wat sinterklaas inspiratie op kan doen. Veel plezier met het lezen en wie weet zit er wat bij om er zelf mee aan de slag te gaan of samen met de kids.

Sinterklaas inspiratie, tips en Diy's


Sinterklaas, knutselpakket ⇔ ElsaRblog.com

Sinterklaas, knutselpakket

Deze leuke theelichthouders die Elsa gemaakt heeft kun je versieren met onderin schelpenzand en pepernoten en silhouetten figuren die je kunt knippen en plakken op het glas. Zo creëer je je eigen Sinterklaas theelichthouder. Heel eenvoudig maar o zo leuk. Zet ze voor het raam of op een mooi bord versierd met pepernoten.


Sinterklaas versiering maken ⇔ batboy.nl

Sinterklaas versiering maken ⇔ batboy.nl

Hoe leuk zijn deze Sinterklaasjes super leuk toch!!. Deze Sinterklaasjes zijn gemaakt van lege keukenrollen. Wil je precies weten hoe Krystle ze gemaakt heeft kijk dan op haar blog Batboy.nl.


Diy: T-Shirt hulp Pietje ⇔ mamasmeisje.com

Diy: T-Shirt hulp Pietje ⇔ mamasmeisje.com

O wat is dit t-shirt leuk met de tekst hulp pietje. Voor deze Diy heb je een t-shirt, transferpapier, bakpapier, een strijkijzer en een strijkplank nodig. En dan kun je er zo mee aan de slag gaan. Karin legt jou helemaal uit hoe zij dit gedaan heeft. Veel plezier met het creëren van je eigen t-shirt.


Sinterklaas tutorial ⇔ nobody-else.nl

Sinterklaas tutorial ⇔ nobody-else.nl

Vilt is helemaal hot. Wij vinden het zelf heel gaaf om met vilt te werken je kunt er zo’n leuke dingen mee doen. Maar om dit Sinterklaasje van vilt te maken ben je ongeveer 3 uur bezig met een moeilijksheidgraad van 2 sterren. Omdat het knippen nog al fijn werk is op A4, zou je het patroon ook kunnen afdrukken op A3. Dat knipt wat makkelijker. Let wel, dan wordt de sint ook 2x zo groot en heb je dus meer vilt nodig. Denk je nu van o dit sinterklaasje wil ik ook graag maken nou Els legt jou precies uit hoe je dat moet doen.


SuperSinterklaasboek: Piet in zeven dagen  ⇔ mamalifestyle.nl

SuperSinterklaasboek: Piet in zeven dagen  ⇔ mamalifestyle.nl

Dit voorleesboek Piet in zeven dagen bevat naast het leuke verhaal, volledig in rijm, ook veel mooie illustraties van het paleis van Sinterklaas in Spanje en de stoomboot waar Pikolino zijn opleiding volgt. Alleen al voor de mooie illustraties is dit een prachtig boek om in huis te hebben en te lezen in de periode vlak voor Sinterklaas totdat hij weer teruggaat naar Spanje.


Het Pepernotenspel voor jonge kinderen ⇔ hipenhot.nl

Het Pepernotenspel voor jonge kinderen ⇔ hipenhot.nl

Judith bedacht dit pepernotenspel voor haar kinderen. Bak voordat je begint aan dit spel samen met je kinderen kruidnootjes want dan kan het spel pas echt beginnen. Lijk het je leuk om dit spel samen met je kids te spelen Judith legt jou precies uit hoe je dit spel kunt spelen.


DoorkijkSint en gluurpiet ⇔ viedesofie.blogspot.com

DoorkijkSint en gluurpiet ⇔ viedesofie.blogspot.com

Op de valreep nog wat Sinterklaas decoratie. In feite zegt de titel alles. Sofie maakte een doorkijk Sint en een gluurpiet met mijn cameo silhouette, statisch vinyl en gewoon vinyl. Statisch vinyl, wat een uitvinding. Het is zoals die stickers van vroeger die je op de autoruit kon kleven en blijven herkleven. Alleen is deze doorzichtig en kan je er dus zelf op kleven wat je wil. Wanneer je de stickers beu bent of ze niet meer passen bij de tijd van het jaar, dan zijn ze ook in een wip verwijderd.


Diy drinkpakjeshouder decoratie intocht ⇔ lifestylemommys.wordpress.com

Diy drinkpakjeshouder decoratie intocht ⇔ lifestylemommys.wordpress.com

Wat is er voor kinderen leuker dan het kijken naar de intocht van de Sint en zijn pieten terwijl je kunt genieten van je favoriete drinken in stijl? Juist, Linda laat je zien hoe je heel makkelijk je eigen pakje drinken of pakjeshouder kunt versieren in het thema Sinterklaas.


5 kant-en-klare Sinterklaasgedichten ⇔ eengoedverhaal.nu

5 kant-en-klare Sinterklaasgedichten ⇔ eengoedverhaal.nu

Vind je het ook altijd lastig om een sinterklaas gedicht te maken of heb je even geen inspiratie. Mirjam heeft voor jou 5 kant en klare sinterklaasgedichten op een rijtje gezet die je zo kunt uitprinten en op je sinterklaas cadeau kunt plakken. Hoe fijn is dat geen zorgen meer over je gedicht.


Het Sinterklaasspel voor volwassene ⇔ joyfromjoyce.nl

Het Sinterklaasspel voor volwassene ⇔ joyfromjoyce.nl

Sinterklaas is absoluut een kinderfeest, maar toch is het ook leuk om als volwassene iets te doen met Sinterklaas. Je kunt natuurlijk lootjes trekken en dan surprises maken en gedichten schrijven, maar je kunt ook het sinterklaasspel doen. Het sinterklaasspel is een spel met een dobbelsteen. Je kunt er speciale dobbelstenen voor kopen, maar een simpele dobbelsteen werkt ook prima. Iedereen brengt cadeautjes mee die je op een stapel legt en dan ga je opdrachten uitvoeren. Voor de hele uitleg van dit spel ga je naar joyfromjoyce.nl.


Wij wensen je een fijn sinterklaasfeest en hopelijk wordt jou sinterklaasfeest met deze ideeën nog net iets specialer.

Volg:
Inge minten
Inge minten

Hoi hoi, ik ben Inge. Ik ben geboren en opgegroeid in Venlo. In 2000 ben ik naar Helmond verhuisd.? Mijn hobby’s zijn shoppen en uiteten gaan en sinds een jaar ook onze blog. Wat ik samen met Elsa met heel veel plezier doe. Ik wens Jullie heel veel plezier op ElsaRblog.

Find me on: Web

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?