Bedden: de keuze is reuze

bedden

In dit artikel wordt besproken welk materiaal bed de beste keuze is. Bovendien wordt er specifiek ingegaan op wat de voordelen van een stapelbed zijn. Het mag duidelijk zijn dat de keuze in elk geval reuze is, gaande van het materiaal tot aan de soort van het bed.

Welk materiaal bed is de beste keuze?
Er zijn tal van mogelijkheden als je een nieuw bed wil kopen. Bij de aankoop van een nieuw bed is niet alleen de grootte van belang (is het bed voor 1 persoon of voor 2 personen, bijvoorbeeld), maar ook zeker het materiaal van het bed. Het materiaal van het bed is belangrijk omdat een bed jaren mee moet gaan. Bij een slechte materiaalkeuze, bijvoorbeeld materiaal dat niet lang mee gaat of materiaal dat niet tijdloos past in de inrichting, heb je een probleem.

Mogelijke keuzes in materiaal voor een bed zijn de volgende: hout, metaal en gestoffeerd. Hieronder lichten we een aantal voor- en nadelen toe voor elk soort bedframe.

Houten bedden

Houten bedden zijn doorgaans de meest betaalbare bedden. Metalen bedden en gestoffeerde bedden zijn vaak duurder. Verder biedt een houten bed een warme uitstraling en past het bij elke interieurstijl. Of je nu op zoek bent naar een bed voor een modern, industrieel of landelijk interieur. Met een houten bed weet je zeker dat het past!

Het materiaal hout staat verder bekend om haar duurzaamheid en dus ook de lange levensduur. Verder zijn houten bedframes ook eenvoudiger te monteren in vergelijking met metalen bedden. Tot slot: houten bedden zijn vaak wel gevoeliger voor kraak en piepgeluiden.

Metalen bedden

Metalen bedden bieden de slaapkamer een strak en modern uiterlijk. De bedframes van metaal zijn verder zeer duurzaam en vergen vaak minder onderhoud in vergelijking met houten en gestoffeerde frames. Naast duurzaamheid en stijl zijn metalen bedden ook zeer hygiënisch. Als je last hebt van stof of huismijt is een metalen bed de beste keuze. Tot slot zijn metalen bedframes vaak eenvoudiger te verplaatsen en te vervoeren.

Gestoffeerde bedden

Gestoffeerde bedden staan voor een warme en rustige sfeer in de slaapkamer. Verder zijn bedrames van stof zeer comfortabel door de zachte padding. Daarbij zorgt het hoofdeinde ook voor extra comfort om met je hoofd op te steunen bij het lezen van een boek of bij het kijken naar televisie. Gestoffeerde bedden worden wel afgeraden voor mensen die gevoelig zijn voor stof (stof of huismijt). Dan kan je beter kiezen voor een houten of metalen bed.

Conclusie

Elk bed heeft zo zijn voor- en nadelen. De keuze ligt vaak aan smaak, je wensen en wat mooi past in jouw slaapkamer. Verder raden we aan om altijd goed naar de reviews te kijken bij bedden. Hier vind je ervaringen van eerdere kopers die je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze.

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?