Gezonde leefstijl creëren: zo houd je het ook écht vol

Gezonde leefstijl creëren -zo houd je het ook écht vol

Een gezonde leefstijl is iets wat we stiekem allemaal nastreven. Toch kan het moeilijk zijn om dit te bereiken. Je leefstijl omgooien is niet iets dat je ‘zomaar even’ doet. Daarom resulteert het vaak in mislukte pogingen. Dat neemt niet weg dat je tóch graag je leven wilt verbeteren, zonder dat je het na drie weken weer opgeeft. Als jij je hierin herkent, is dit een nuttig artikel. Hier delen we drie tips die je kunnen helpen bij het behalen van je doelen, hoe groot deze ook mogen zijn.

Denk klein

Het liefst behaal je morgen al het doel dat je vandaag hebt gesteld. Veel mensen vinden het dan ook erg verleidelijk om het maximale van zichzelf te vragen om zo hun doel sneller te behalen. Toch kan deze houding gevaarlijk zijn als je jouw doel op een duurzame manier wil bereiken. Het is namelijk de bedoeling dat je aan je gewoontes werkt: je gaat de slechte gewoontes verbeteren om uiteindelijk een doel te bereiken. Als je meteen té veel van jezelf vraagt, wordt het veel moeilijker om het vol te houden. Probeer daarom klein te beginnen, wat je doel ook is. Verwacht niet van jezelf dat je meteen vijf dagen per week in de sportschool te vinden bent, maar begin met twee of drie dagen en bouw het op. Zo duurt het wat langer, maar is het een stuk eenvoudiger om vol te houden.

Doe dingen die je leuk vindt

Doelen bereiken is niet altijd even simpel en daarmee misschien niet altijd leuk. Toch komt het allemaal aan op het opbouwen van goede gewoontes. Dat betekent dat je het best wel makkelijk mag maken voor jezelf. Dit kun je doen door dingen uit te kiezen die je leuk vindt. Denk hierbij aan het kiezen van je sport: kies iets wat je écht met plezier doet. Op deze manier ligt de drempel om te gaan een stuk lager. Er zijn ook veel leuke dingen met onverwacht goede gezondheidsvoordelen, neem bijvoorbeeld seks als voorbeeld. Het werkt tegen stress, het is goed voor je weerstand en het stimuleert je slaap. Dus maak een beetje plezier en bedrijf vaker de liefde met je partner. Als je geen partner hebt, kun je natuurlijk ook een toy zoals een vibrator of fleshlight bestellen. Dit is een goed voorbeeld van een leuke activiteit die je veel gezondheidsvoordelen oplevert. Vind daarom dit soort activiteiten voor jezelf, om op een simpele manier goede gewoontes op te bouwen.

Wees niet té streng

De moraal van het verhaal is dus dat je de focus moet leggen op de gewoontes en niet zozeer op het doel. Op deze manier kun je jouw doelen op een duurzame manier bereiken. Anders loop je het risico dat je jouw doel nooit bereikt, omdat je het jezelf zo moeilijk maakt dat je niet in staat bent om het vol te houden. Wees daarom streng, maar niet té streng voor jezelf. Dan maak je het jezelf een stuk makkelijker, wat nog weleens hét verschil zou kunnen zijn tussen het behalen of opgeven van jouw doel.

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?