Tips hoe je jouw cryptocurrency veilig kan opslaan

Tips hoe je jouw cryptocurrency veilig kan opslaan

Het beveiligen van de crypto is erg belangrijk, vooral als je actief belegt in crypto of deelneemt aan stakingen. Je legt natuurlijk je eigen geld in, dus je wil zeker weten dat dit goed beveiligd is. In dit blog delen we belangrijke beveiligingstips om je digitale activa te beschermen tegen diefstal en verlies. Wanneer je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt, kun je rustig genieten van de voordelen van beleggen in crypto.

 

Het gebruik van een hardware wallet

Wanneer je gaat beleggen in crypto zul je zien dat je deze gegevens ergens in moet opslaan. Een slimme en effectieve manier om je crypto veilig op te slaan, is door gebruik te maken van een hardware wallet. Deze wallets zijn fysieke apparaten waarin je jouw privésleutels offline kan bewaren, waardoor deze sleutels dus niet online aangevallen kunnen worden. Een voorbeeld van deze wallet is Nano S. Met dit apparaat beveilig je jouw sleutels op een slimme manier. Wanneer je een wallet of exchange-account instelt, dan is het belangrijk om te kiezen voor een goed wachtwoord. Gebruik een combinatie van letters, cijfers en speciale tekens voor een sterk wachtwoord.

 

Activeren van je tweefactorauthenticatie

Je meerfactorauthenticatie, ook wel 2FA genoemd, is een extra beveiligingslaag die je accounts beschermt. 2FA werkt zo dat je naast je wachtwoord een unieke code moet invoeren die naar je mobiele telefoon wordt gestuurd. Zorg ervoor dat je deze authenticatie inschakelt op alle accounts die actief zijn binnen crypto. Houd daarnaast je sleutels privé. Deel deze nooit met anderen en bewaar ze op een veilige plaats. Wanneer je de keuze hebt, doe dit dan offline. Noteer ze niet in je computer of op de Cloud, de kans op een lek is dan groot.

Phishing-aanvallen

Phishing-aanvallen zijn veel voorkomend in de crypto-wereld. Deze aanvallen zijn vormen van cyberaanvallen waarbij andere proberen om persoonlijke informatie zoals wachtwoorden, creditcardgegevens en andere vertrouwelijke gegevens te verkrijgen, door zich voor te doen als legitieme bronnen via elektronische communicatiekanalen. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met e-mails, berichten en websites die vragen om je privé sleutels vrij te geven en die vragen naar persoonlijke informatie. Controleer altijd de authenticiteit van de bron voordat je gevoelige gegevens vrijgeeft.

 

Software-updates

Het is belangrijk om de software die je gebruikt up-to-date te houden. Zorg ervoor dat je de software van je wallet en antivirusprogramma’s regelmatig een update geeft. Deze updates bevatten namelijk belangrijke beveiligingsverbeteringen. Zorg er ook voor dat je regelmatig een back-up maakt van je wallet en bewaar deze op meerdere fysieke locaties, zoals externe harde schijven of USB-sticks. Dit beschermt je crypto tegen verlies als gevolg van hardware storingen of diefstal. Vergeet ook niet om je fysieke locaties te beveiligen. Als je papieren portefeuilles of hardware wallets bewaart, zorg er dan voor dat de fysieke locaties waar ze worden bewaard veilig zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kluis of een la die op slot kan. Hoe ga jij je cryptocurrency veilig opslaan?

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?