Maaltijdsalade met verse paprika en garnalen – Foodybox.

Maaltijdsalade met verse paprika en garnalen is heerlijk en lekker fris. Ideaal recept voor een doordeweekse zomerse dag. Is super makkelijk om te maken en ook super lekker! Dit recept is mogelijk gemaakt door een PR-bureau Kroon op het werk.  Vier keer in het jaar krijgen de Foodbloggers van Nederland een Foodybox thuis gestuurd, vol met heerlijk producten van verschillende merken. En meestal zijn deze producten ook vrij nieuw op de markt. Dus altijd spannend en vooral verrassend om alle producten te proeven en met de ingrediënten te experimenteren.

Wij zijn aan de slag gegaan en zijn begonnen met een recept van verse oranje paprika’s. Die zagen er zo mooi uit dat wij die echt moesten proeven. Wist je dat in oranje paprika’s  3 keer meer vitamine C zit dan een sinaasappel en bijna twee keer zoveel dan een kiwi. Naast vitamine c bevat oranje paprika ook veel luteïne en zeaxanthine, dat goed is voor de ogen. Dus alle redenen om verse paprika vaker in ons dagelijks leven te eten. En van alle soorten paprika’s heeft de oranje paprika de zachtste smaak, is lekker sappig en fris.  En nu naar ons recept. Stelt niks voor is super “easy” en lekker! In 30 minuten ben je klaar en als je niet alles opgegeten hebt kun je het nog een dag in de koelkast bewaren. En dan is het nog steeds lekker.

maaltijdsalade met verse paprika en garnalen-foodybox

maaltijdsalade met verse paprika en garnalen

maaltijdsalade met verse paprika en garnalen

Wat je nodig hebt: voor 2 personen

30min.?

225g gepelde rauwe garnalen-s (liever zonder staartjes)

500g kriel aardappelen

1 verse oranje paprika

knoflookteentje

zout & peper

olijfolie

azijn

1 ui

*1 grillpan

Aan de slag:

Snij de paprika door het midden met een mes en maak de binnenkant schoon van zaadjes en de witte stukjes.

Op een grill pan, grill je de 2 halve stukken  paprika aan allebei de kanten. Als ze gegrild zijn leg je ze in een glazen schaaltje met koud water en laat ze even weken. pel nu de buitenkant van de paprika totdat de zwarte vellen er helemaal af zijn. Nu snij je de paprika in reepjes.

In een pan met water en een beetje zout voor de smaak, kook je de kriel aardappels tot ze gaar zijn. Als ze klaar zijn laat je goed uitlekken in een zeef.

maaltijdsalade met verse paprika en garnalen-stap voor stap recept maaltijdsalade met verse paprika en garnalen-stap voor stap recept

Vervolgens bak je de garnalen met olijfolie, knoflook (in stukjes gehakt), zout, peper en een snufje tabasco (sambal).

Snij de ui in dunne schijfjes.

Nu leg je alle ingrediënten in een mooie dip schaal. En tenslotte breng je alles op smaak met olijfolie, azijn, peper en zout.

maaltijdsalade met verse paprika en garnalen-stap voor stap recept

Eet smakelijk!

Tip: Garnalen met asperges in de oven 

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?