Houd je relatie gezond mét kinderen in huis

Houd je relatie gezond: Een baby in huis betekent dat alles verandert. Dat kleine hummeltje staat constant in het middelpunt van de belangstelling en heeft dan ook veel zorg nodig. Bye bye nachtrust, onverwachte uitstapjes en feesten tot in de vroege uurtjes.

Zo’n baby heeft een enorme impact, ook op je relatie. Het is dan ook belangrijk dat jij en je partner elkaar niet uit het oog verliezen en jullie relatie blijven onderhouden. In dit artikel vind je enkele tips.

Houd je relatie gezond

Houd je relatie gezond mét kinderen in huis


Durf om hulp te vragen

Onderbroken nachten, een baby die de hele tijd huilt en alle balletjes in de lucht houden, durft al eens door te wegen. Als je merkt dat je het allemaal wat te veel wordt, durf dit dan ook aan te geven. Praat erover met je partner en geef duidelijk aan wat ie kan doen om jou te helpen.

Zitten jullie er samen wat door? Durf dan een beroep te doen op de hulp van iemand anders. Familie of vrienden kunnen een nachtje babysitten zodat jullie wat kunnen bijslapen, maar je kan ook kraamzorg laten langskomen om bijvoorbeeld te helpen in het huishouden of het huis schoon te maken.


Maak tijd voor elkaar

We zeiden het al, praten is ontzettend belangrijk. Voel je je ergens niet goed bij of wil je je gevoelens op tafel leggen, wees dan gewoon eerlijk tegenover elkaar. Niet alleen praten is belangrijk, maak ook écht tijd voor elkaar. Plan één avond per week in voor jullie tweetjes. Zorg voor een (vaste) babysit zodat jullie wekelijks kunnen uiteten, naar de cinema kunnen gaan of iets anders wat jullie leuk vinden.

Nog leuker: een weekendje samen plannen. Je baby zal een fantastische tijd beleven bij oma en opa, waardoor jullie optimaal van jullie weekendje samen kunnen genieten. Zo is er ook tijd voor wat intimiteit, iets wat niet altijd makkelijk is met een baby in huis.

Maak tijd voor elkaar


Intimiteit

Over intimiteit gesproken: je seksleven verandert enorm nadat je een baby gekregen hebt. Je bent veel minder seksueel actief omdat jullie doodvermoeid rondlopen. De intieme momentjes die er zijn koesteren jullie dan ook enorm. Probeer dus bewust die intieme momenten in te plannen. Als de baby een dutje doet, kunnen jullie ook de slaapkamer induiken.

Het duurt misschien even voor jullie die sextoys van vroeger opnieuw durven bovenhalen, maar wees gerust: ook in het leven als ouder vinden jullie opnieuw plezier in de slaapkamer. En als een van de twee écht geen zin heeft, kan er nog altijd een dildo of ander seks speeltje worden bovengehaald om op je eentje je seksuele behoeftes te bevredigen.

Daarnaast zijn er ook lustopwekkende middelen om je libido te verhogen.

Houd je relatie gezond

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?