Met de feestdagen voor de deur eet je al snel ongezond

Met de feestdagen voor de deur eet je al snel ongezond: Iedereen heeft weleens van het jojo-effect gehoord. Tijdens een dieet verlies je in korte tijd veel kilo’s. Maar zodra je stopt komt het verloren gewicht weer net zo snel terug. Sterker nog, vaak gaat dit zo snel dat je zelfs zwaarder weegt dan voordat je begon met diëten. Het spreekt voor zich dat het jojo-effect gepaard gaat met veel frustratie.

Met de feestdagen voor de deur eet je al snel ongezond

Met de feestdagen voor de deur eet je al snel ongezond


Hoe ontstaat het jojo-effect?

Er zijn een aantal oorzaken aan te wijzen voor het jojo-effect. Een van de belangrijkste is het omgooien van je metabolisme. Diëten waarbij je in zeer korte tijd veel gewicht kwijtraakt zijn ongezond. Je lichaam krijgt veel te weinig voeding binnen. Hierdoor gaat je stofwisseling omlaag. Het menselijk lichaam probeert namelijk elke calorie op te slaan.

Om die reden kom je enorm snel aan wanneer je weer overstapt naar je oude eetpatroon. Dat wordt versterkt doordat je extra begint te snakken naar gerechten en etenswaren die je tijdens het dieet niet mocht nuttigen. Samen zorgen deze twee factoren ervoor dat de verloren kilo’s er in recordtempo bijkomen.


Op je eigen tempo

Een dieet heeft alleen zin wanneer je er lange tijd van profiteert. Het heeft totaal geen zin om heel snel af te vallen en vervolgens weer net zo snel aan te komen. Om dat te bereiken is het noodzakelijk om het jojo-effect te voorkomen. Dat krijg je in de eerste plaats voor elkaar door op een verantwoorde manier gewicht te verliezen.

Want een normaal en gebalanceerd dieet is wel lang vol te houden. Bovendien krijg je genoeg voeding binnen en honger jij je lichaam niet uit. Hierdoor hou jij je streefgewicht permanent vast. Meer weten of het halen van vasthouden van het ideale gewicht? Lees er alles over op www.HappyHealthy.nl.

Hoe ontstaat het jojo-effect?

Hoe ontstaat het jojo-effect?


Een goed dieet voelt niet als vasten

Tijdens populaire diëten is zo snel mogelijk afvallen eigenlijk het enige doel. Aangezien ze dan fantastische cijfers kunnen presenteren. Bovendien valt iedereen logischerwijs zo snel mogelijk af. Het probleem is dus dat dergelijke diëten op lange termijn een averechts effect hebben. Zodra je gedurende lange periodes van de dag met een hongerig gevoel rondloopt, weet je eigenlijk al zeker dat het dieet ongezond is.

Een gezond voedingspatroon betekent dat je lichaam de juiste hoeveelheid en samenstelling van voedsel binnenkrijgt. Dat betekent juist dat je vrijwel oneindig veel verschillende gerechten mag uitproberen. Oftewel, gezond afvallen is helemaal niet saai en vraagt slechts om een klein beetje discipline.

Pin: Met de feestdagen voor de deur eet je al snel ongezond (2)

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?