Gebakken ei in paprika – Voorgerechten

Gebakken ei in paprika. Is een superlekker recept en ook supermakkelijk om te maken. In paar minuten heb je dit recept op tafel en dat is superhandig als je het op het moment moet maken. En ziet er ook nog eens super uit. Lekker voorgerecht voor een diner met een nestje van sla. Je ziet dat het contrast  met de kleuren rood en groen heel mooi is.

Gebakken ei in paprika maak je op het moment van serveren. Dat is het lekkerste met een stukje brood erbij natuurlijk! Ik vind ei heerlijk en paprika ook. Als je paprika bakt, verliest het zijn scherpe smaak en wordt iets zoeter. Ben je dol op paprika of dol op ei dan is dit recept echt iets voor jou. Paprika is gezond en kun je op verschillende manieren gebruiken of klaar te maken.

De naam paprika is afkomstig uit het Hongaars, en speelt daar paprika een belangrijke rol in de Hongaarse keuken, hij is pas relatief laat in Hongarije ingevoerd (mogelijk in de 18e eeuw) en pas sinds het begin van de 20e eeuw populair.Vandaag heb ik het op een leuke manier klaargemaakt.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het ons dan weten door een reactie te plaatsen op ElsaRblog of op onze social media @elsarblog #elsarblog. We vinden het echt supergaaf om jouw mening te horen.

Gebakken ei in paprika


   Wat je nodig hebt: 

Grote paprika (kleur naar keuze)
Eieren
1 lepel boter
zout & peper


  Aan de slag:

Zet een koekenpan op hoog vuur met boter.

Snijdt de paprika in ringen en maak schoon.
Bak de paprika aan beide kanten.
Nu voorzichtig de eieren in de ringen, (een ei per ring) beetje zout en peper.
Deksel erop en wachten tot de eieren gebakken zijn.
De overtollige gebakken eieren die onderen de paprika ringen uitkomt kun je verwijderen.
Tip: Versieren met bieslook.
Smakelijk

Gebakken ei in paprika

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?