Voelt jouw woning ook als een tochtgat?

Voelt jouw woning ook als een tochtgat

Voel je dat je woning meer weg heeft van een tochtgat dan een comfortabel thuis? Dan is het hoog tijd om actie te ondernemen en je woning te isoleren. In dit artikel bespreken we twee effectieve manieren van isoleren die je veel kunnen opleveren: vloerisolatie en spouwmuurisolatie. Dit zijn doorgaans de grootste oppervlakten in je huis, dus hier valt ook de meeste winst te behalen. Door deze belangrijke delen van je huis goed te isoleren, kun je niet alleen de tocht verminderen, maar ook energie besparen en het comfort in je woning aanzienlijk verbeteren. Ontdek hoe vloerisolatie en spouwmuurisolatie jouw woonervaring kunnen transformeren en je tegelijkertijd helpen om duurzamer en energiezuiniger te leven.

 

Pak je spouwmuur aan

Een oude spouwmuur bestaat meestal uit twee aparte muren met daartussen een holle ruimte; de spouw. Bij oudere woningen is deze spouw vaak niet geïsoleerd, waardoor er veel warmte uit je woning kan ontsnappen. Gelukkig kun je dit probleem aanpakken door spouwmuurisolatie aan te brengen. Spouwmuurisolatie is een efficiënte manier om warmteverlies tegen te gaan. Het houdt de warmte binnen en zorgt voor een betere isolatie van je woning. Het proces van spouwmuurisolatie begint met het boren van kleine gaatjes in de voegen van de buitenmuur. Vervolgens wordt isolatiemateriaal, zoals EPS-parels of isolatieschuim, in de spouw geïnjecteerd. Het isolatiemateriaal vult de ruimte op en zorgt voor een thermische barrière, waardoor warmte niet kan ontsnappen. Spouwmuurisolatie is een relatief snelle en kosteneffectieve manier om je woning te isoleren. Het resulteert in een aanzienlijke vermindering van energieverlies, lagere stookkosten en een verbeterd wooncomfort. Door het aanbrengen van spouwmuurisolatie maak je je woning energiezuiniger en draag je bij aan een duurzamere toekomst.

 

Zit er ruimte onder jouw vloer?

Wanneer je een kruipruimte onder je vloer hebt, is het zeker aan te raden om je vloer isoleren te gaan. Een niet-geïsoleerde vloer laat namelijk veel kou en vocht vanuit de kruipruimte je woning binnenkomen, wat kan leiden tot een oncomfortabel en ongezond leefklimaat. Vloerisolatie zorgt ervoor dat de kou en vochtigheid uit de kruipruimte worden tegengehouden en dat de vloer warm en droog blijft. Dit heeft verschillende voordelen. Allereerst zorgt vloerisolatie voor een aangename temperatuur in huis, doordat de vloer niet langer als koudebrug fungeert. Hierdoor kun je de verwarming lager zetten en bespaar je op energiekosten. Daarnaast voorkomt vloerisolatie vochtproblemen, zoals schimmelvorming en houtrot. Het verbetert de luchtkwaliteit in huis en vermindert de kans op allergieën en gezondheidsproblemen. Bovendien draagt vloerisolatie bij aan geluidsisolatie, waardoor geluiden vanuit de kruipruimte of onderliggende ruimtes worden gedempt.

 

Kies voor goede beglazing

Tot slot: veel warmte verlaat je woning door de ramen. Zorg er daarom altijd voor dat je geïsoleerd glas in je kozijnen hebt. Je kunt kiezen voor dubbelglas, maar je kunt ook andere vormen van glas laten zetten. Hoe beter je glas de warmte binnen de woning weet te houden, hoe meer geld jij zult besparen. Andersom geldt ook dat hoe beter je glas isoleert, het de warmte in de zomer buiten zal houden.

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?