De lekkerste cocktails voor de winter

De lekkerste cocktails voor de winter

Hoewel je bij een cocktail misschien eerder denkt aan een zomerse avond op het terras. Kun je ook in de winter genieten van een heerlijke cocktail. Zeker tijdens de feestdagen bij het kerstdiner, of tijdens oud en nieuw is het leuk om een speciaal drankje te serveren. Hoe leuk is het dan om een echte winterse cocktail te maken? Misschien zet je wel een nieuwe trend! Waar we in het voorjaar namelijk met z’n alle genieten van een heerlijke gin tonic. En in de zomer allemaal proosten met een lekkere rosé of radler. Heeft het najaar en de winter niet echt een typisch drankje. Misschien een warme glühwein tijdens kerst, maar dat is toch niet bij iedereen favoriet. De beste drank koop je bij drankwinkel DrankDozijn.nl. Klaar om aan de slag te gaan met het maken van de lekkerste cocktails!

 

Doe een cocktailworkshop

Ben jij nog niet helemaal thuis in de wereld van de cocktails? Dan is het ook ontzettend leuk om eens een cocktailworkshop te gaan doen. Tijdens zo’n workshop maak je vaak een aantal verschillende cocktails en leer je de kneepjes van het vak. Want ja, het maken van een goede cocktail is echt een vak. Het is niet voor niks dat je hele cursussen en opleidingen kunt volgen tot cocktailshaker of mixologist. Het is meteen een leuke activiteit om eens te doen als teamuitje, met je vriendengroep of met de familie.

 

Serveer je cocktail in het juiste glas

Natuurlijk kun je die heerlijk gemaakte cocktail serveren in een thee mok of een wijnglas. Maar dat maakt de ervaring toch net een tikkeltje anders. Het juiste glas maakt een cocktail helemaal af. Zoek jouw mooiste glazen bij elkaar en maak van de cocktails een echte eyecatcher! De glazen kun je ook nog eens mooi garneren met een leuk rietje en een rand van rietsuiker. Ook kun je het glas helemaal afmaken met mooie (eetbare) bloemetjes, specerijen of een stukje fruit op, of in het glas. De ervaring & de smaak is dan toch heel anders.

 

De 6 lekkerste cocktails voor de winter

De open haard brandt, het is donker buiten en de lichtjes branden in de kerstboom. Tijd voor een cocktail! Wij zetten de 6 lekkerst wintercocktails voor jou op een rij:

 1. De Espresso Martini
  Deze mooie donkere klassieker mag natuurlijk niet ontbreken in de lijst! De espresso martini wordt gemaakt met Espresso, vodka en crème de café. Schenk de espresso martini in je mooiste cocktailglas en garneer hem met een paar koffieboontjes. Proost!
 2. Cranberry Mojito
  You can’t go wrong with a mojito! Hoewel de klassieke mojito alleen met munt en limoen gemaakt wordt. Is de cranberry variant passender voor de winter. Cranberry is echt zoiets wat past bij de donkere dagen én bij het kerstdiner. Hoe vaak zie je wel niet cranberry voorbij komen op alle kerstmenu’s. cranberry paté, cranberry saus noem het maar op! Nu kun je er ook een cranberry mojito bij serveren. De cranberry mojito maak je met rietsuiker, limoen, rum, cranberry sap, bruiswater, munt en crushed ijs. Schenk hem in een mooi longdrink glas en genieten maar.
 3. Chai White Russian
  Deze cocktail is perfect voor de koudere maanden. De chai white russian wordt gemaakt met licor 43 baristo, wodka, chai tea siroop, een kaneelstokje en kaneelpoeder, ijsklontjes en verse slagroom. Serveer de cocktail in een mooi whiskey tumbler glas. Proost op de donkere dagen.
 4. Stoofpeertjes Martini
  Stoofpeertjes is ook zo’n typisch gerecht dat veel geserveerd wordt tijdens de kerst. Heerlijk als dessert, maar net zo lekker als cocktail! Deze cocktail wordt gemaakt van zoethout, citroen of limoen, kaneel, steranijs, een half stoofpeertje, sap van stoofpeertjes, whisky en port. Schenk de cocktail in je mooiste glas en geniet van een heerlijke avond.
 5. Baileys Coffee
  Van deze cocktail wordt je meteen lekker warm van binnen! Baileys coffee wordt gemaakt van bruine suiker, hete koffie, baileys en slagroom. Heerlijk om op te warmen na een middag op het ijs of tijdens een gezellige kerstavond.
 6. Earl Grey Cocktail
  Niet zo’n fan van de koffie cocktails? Dan hebben we ook nog een heerlijke thee cocktail voor je! Past perfect in het rijtje van winterse cocktails. Deze cocktail wordt gemaakt van Earl Grey thee concentraat, gin, champagne, limoenschijfjes en ijsblokjes. Een heerlijke feestelijke cocktail.

Zoals je ziet kun je ook in de donkere, koude wintermaanden genieten van een heerlijke cocktail. Je hoeft dus zeker niet te wachten tot het weer zomer is voor je aan de slag mag met je cocktailshaker.

 

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?