5 redenen waarom knutselen een fantastische hobby is

Knutselen, in zijn vele vormen en uitingen, is de laatste jaren weer helemaal in, en dat heeft een goede reden. Eigenlijk minstens vijf goede redenen! Creatief bezig zijn met knutselprojecten bevordert ontspanning, zelfontplooiing, vriendschap, praktisch nut en plezier. Als je graag knutselt, maar er geen prioriteit van maakt, overweeg dan de volgende vijf goede redenen om knutselen regelmatiger deel van je leven te laten uitmaken.

Knutselen

Knutselen


1. Ontspanning is cruciaal

Knutselen is dé perfecte manier om te ontspannen en je geest rust te geven van de dagelijkse zorgen en verantwoordelijkheden. In tegenstelling tot een job, is er geen baas die verwacht dat een project binnen een bepaalde tijd en op een bepaalde manier klaar is.

Knutselprojecten geven je volledige creatieve vrijheid.

Jij beslist wat je maakt, welk gereedschap en welke kleuren je gebruikt, hoe groot of klein je het maakt en of je het aan iemand wilt laten zien. Er is geen deadline en fouten zijn niet echt fouten – het zijn gelukkige veranderingen. Hoe meer je je ontspant bij het knutselen, hoe meer ontspannen je bent tijdens de rest van je leven.


2. Trots zijn op jezelf

De handeling van het knutselen zelf – de kleur kiezen, gereedschap gebruiken, een vorm tot leven zien komen – geeft een gevoel van zelfvoldoening. Iets creëren waar niets was, is krachtig. Een afgewerkt knutselproject is een visuele weergave van je creativiteit die tot leven komt. Het maakt niet uit hoe groot of omvangrijk je knutselproject is, het geeft een geweldig gevoel van voldoening als je je doel bereikt.

knutselproject

Knutselproject


3. Begin van een mooie vriendschap

Naarmate crafting is gegroeid, zijn er in het hele land groepen ontstaan die enthousiaste crafters een plek bieden om nieuwe vaardigheden te leren en elkaar te ontmoeten, denk maar aan pottenbakken bijvoorbeeld. Sommige groepen komen één keer per maand bij elkaar, andere hebben een weekend retraite georganiseerd in bijvoorbeeld bed and breakfasts. Een gemeenschappelijke interesse helpt bij het ontwikkelen van vriendschappen!


4. Steeds creatiever

Vooral wanneer de economie krap is, worden knutselaars nog creatiever en ontwikkelen ze ideeën over hoe ze voorwerpen die voor de prullenbak bestemd zijn, kunnen recyclen en opnieuw kunnen gebruiken. Praktische knutselprojecten wakkeren niet alleen die creatieve geest aan, maar houden ook spullen uit de vuilnisbelt en moedigen aan tot verantwoord consumeren.


5. Fun, fun, fun!

Knutselen is gewoon leuk. Zodra je geest de kans krijgt om op een consistente basis creatief te zijn, worden knutselprojecten leuker, ziet je geest meer mogelijkheden en realiseer je je hoe leuk het is om iets nieuws te creëren. Sluit jezelf even af van de realiteit, steek je oordopjes in en speel je favoriete playlist af wanneer je knutselt. Je zal ongetwijfeld kunnen herbronnen! Waar wacht je nog op?

5 redenen waarom knutselen een fantastische hobby is


 

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?