Milieuvriendelijke alternatieven voor de snorfiets

milieuvriendelijke alternatieven voor de snorfiets

Heb jij momenteel nog een snorfiets, maar ben je toe aan iets anders? Dan zijn er natuurlijk in de huidige tijd allerlei goede alternatieven. Vooral wanneer je een snorfiets op brandstof hebt, is het allereerst verstandig om over te stappen naar een elektrische variant. Niet alleen heeft dit als voordeel dat je niet meer hoeft te tanken en dus goedkoper uit bent, maar draag je ook je steentje bij aan het milieu. Om je een idee te geven welke alternatieven er zijn, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet. Zo heb je een goed idee wat er voor jou allemaal mogelijk is.

 

De elektrische step

Eén van de alternatieven voor een snorfiets is de elektrische step. Wel is het goed te weten dat een elektrische step natuurlijk een iets ander vervoermiddel is dan een snorfiets en ook niet altijd geschikt is als volledige vervanger. Ondanks dat is een e-step een ideaal vervoermiddel om de wat relatief kleinere afstanden mee te kunnen overbruggen. Voor een kleine boodschap naar de supermarkt bijvoorbeeld zijn ze echt ideaal.

 

Een e-chopper

de e-chopper is steeds meer in opkomst. Waar je ze tot enkele jaren geleden alleen zag bij de verschillende verhuurbedrijven, worden ze steeds vaker als alternatief voor de snorfiets gebruikt. Niet alleen zijn deze e-choppers ontzettend gaaf, maar kun je met een e-chopper ook flinke afstanden afleggen. Met een maximale snelheid van 25 kilometer tot 45 kilometer per uur, bepaal je dus helemaal zelf hoe hard of je gaat. Daarnaast kun je de accu eenvoudig overal opladen en zijn de kosten in verhouding tot een snorfiets op brandstof vele malen lager.

 

De elektrische fiets

Ben jij nu niet zo’n waaghals en houd je het liever allemaal iets ‘normaler’, dan is de elektrische fiets natuurlijk de perfecte manier om je snorfiets te kunnen vervangen. Vooral wanneer je wat ouder bent, is het logisch dat je er niet meer op zit te wachten om een rondje te gaan rijden op een elektrische step of een e-chopper. Bovendien zorgt een elektrische fiets natuurlijk ook nog voor de nodige beweging, iets wat je op een e-step en e-chopper natuurlijk absoluut niet krijgt.

 

Wat past het beste bij mij?

Nu je een aantal alternatieven hebt gezien, is de kans vrij groot dat je een bepaalde voorkeur hebt. Vooral wanneer je wat jonger bent klinkt een e-chopper je natuurlijk als muziek in de oren. Toch is het wel belangrijk er rekening mee te houden dat je voor het rijden op een e-chopper een bromfietscertificaat nodig hebt en voor een elektrische fiets niet. Het is dus verstandig om hier goed over na te denken. Het zou namelijk zonde zijn dat je een prachtige e-chopper in de schuur hebt staan, maar je hier nog niet op mag rijden omdat je niet in het bezit bent van je rijbewijs. Om uiteindelijk te kunnen bepalen welke vervoermiddel voor jou het meest praktisch is, is het goed om de voor- en nadelen voor jezelf te noteren en uiteraard ook waarom je een bepaald vervoermiddel nodig hebt.

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?