Voordelen van een homegym

voordelen van een homegym

In de huidige tijd waarin we allemaal steeds drukker worden, willen we onze tijd natuurlijk optimaal kunnen gebruiken. We willen het liefst gezond leven, maar er niet teveel voor hoeven doen. De sportschool is bijvoorbeeld vaak voor velen al net een stap te ver. De voornaamste reden is dat ze er naartoe moeten het ze vaak ontzettend veel tijd kost. Ondanks het feit dat dit in de praktijk vaak reuze blijkt mee te vallen, zien we steeds vaker dat mensen ervoor kiezen om thuis te gaan sporten. Logisch, want je eigen homegym heeft natuurlijk tal van voordelen. Om je een idee te geven welke dit allemaal zijn, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

 

Het bespaart je een hoop tijd

Een logisch eerste voordeel wat je hebt met een homegym, is dat het je natuurlijk een hele hoop tijd scheelt. Je kunt je namelijk wel voorstellen, dat wanneer jij normaal gesproken toch gemiddeld zo’n 4 keer naar de sportschool gaat, je al snel een uur of twee aan reistijd kwijt bent. Kortom, dat heb je bij het thuis sporten natuurlijk niet. Daarnaast moet je er ook rekening mee houden, dat wanneer je op bepaalde tijdstippen gaat, het doorgaan een stuk drukker is, dan wanneer je vroeg of laat op de avond gaat. Wanneer je dan moet wachten voordat je je oefeningen kunt uitvoeren, is dit natuurlijk niet heel erg prettig.

 

Goedkoper

Een doorsnee sportschool abonnement kost al snel tussen de 40 en 60 euro per maand. Uiteraard niet erg wanneer je ook daadwerkelijk gebruik maakt van alle faciliteiten die deze sportschool te bieden heeft. Toch loont het zich om je eens te verdiepen in de mogelijkheden om ook thuis een volledig kamer in te richten met de benodigde sportspullen. Zo kun je bijvoorbeeld met een halterbank, set dumbbells en een halterstang met gewichten al de nodige oefeningen uitvoeren. Uiteraard wordt het een ander verhaal wanneer je ook allerlei verschillende apparaten wilt aanschaffen. Je kunt je voorstellen, dat wanneer je een smith machine wilt kopen, dit flink in de papieren kan gaan lopen. Toch is ook dat zeker een overweging waard. 10 jaar lang contributie betalen is immers al snel tussen de 4.000 – 6.000 euro. Daar kun je een prachtige sportkamer voor inrichten kunnen we je verzekeren.

 

Je hebt alle vrijheid

Waar je bij een sportschool afhankelijk bent van de openingstijden, heb je dat natuurlijk in je home gym niet. Uiteraard zijn er tegenwoordig ook steeds meer sportscholen die ervoor kiezen om 24/7 open te zijn, maar dan heb je natuurlijk nog te maken met reistijd en de kans dat er mensen trainen op bijvoorbeeld een toestel die jij net nodig hebt. Kortom, thuis trainen zorgt ervoor dat je helemaal zelf kunt bepalen wanneer je gaat sporten en welke oefeningen of je wilt gaan doen. Wat wel verstandig is om te doen, is om voor jezelf een schema te maken. Het vergt namelijk de nodige discipline om thuis te sporten.

 

Nieuwe apparaten of tweedehands?

Wanneer je aan de slag gaat met het inrichten van je eigen gym, dan zal je al snel tot de conclusie komen dat bepaalde apparaten flink in de papieren kunnen lopen. Toch is het zeker het overwegen waard. Zoals we hierboven namelijk al hebben geschetst, moet je er rekening mee houden dat je er de nodige jaren plezier van hebt. Zo kun je dus prima een squatrek kopen, zodat je met je halterstang ook squats kunt uitvoeren. Zorg er uiteraard wel voor dat je kiest voor een stevig squatrek, vooral naarmate je steeds zwaarder gaat trainen. Uiteraard kun je ook prima tweedehands apparaten kopen, dit scheelt je vaak flink in de portemonnee en zijn kwalitatief vaak nog in prima staat.

 

Conclusie

Zoals je hierboven kunt lezen, heeft een homegym allerlei voordelen. Allereerst biedt het je enorm veel vrijheid, waardoor je niet meer afhankelijk bent  van de openingstijden van je sportschool, maar ook niet of het druk is ja of nee. Daarnaast zal je er op lange termijn financieel zelf beter op worden. De kosten voor de aanschaf van het materiaal is immers maar eenmalig, terwijl je sportschool abonnement iedere maand weer terug komt. Dus sport jij vaak en heb je thuis de ruimte, dan is het zeker eens het overwegen waard. Zo kun je volledig zelf bepalen wanneer je wilt trainen en hoef je met niemand rekening te houden. Je kunt er zelfs voor kiezen om met een aantal vrienden de benodigde spullen aan te schaffen, zodat jullie de kosten kunnen delen.

 

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?