6 Tips voor een zonnig dagje Amsterdam

6 Tips voor een zonnig dagje Amsterdam: De zomer is bijna ten einde, maar niet getreurd want als we de meteorologen moeten geloven, kunnen we in september en oktober ook nog genieten van heerlijk nazomerweer. En wat kunnen we nou het beste met die niet al te warme maar fijne tempratuur doen? 

6 Tips voor een zonnig dagje Amsterdam
6 Tips voor een zonnig dagje Amsterdam

Dagjes weg! In Amsterdam is altijd wel wat te beleven, zeker op een zonnige dag. Ik heb speciaal voor de mooie dagen wat leuke activiteiten en hotspots op een rijtje gezet. 


Vondelpark 

In het Vondelpark verzamelen jong en oud zich voor spelletjes, liggen in het gras (of op een kleedje) en om te picknicken. Dat laatste vind ik zelf altijd een erg goed idee. Neem een kleed mee, haal wat te eten en drinken bij de supermarkt of traiteur en plof lekker neer.  


Varen 

Via Get Your Gide kunnen verschillende boottochten geboekt worden. Als het zonnetje schijnt en het mooi weer is, is het niet verkeerd om in een open sloep rondgevaren te worden. Er zijn tours van een uur tot anderhalf uur te boeken. Zoek op: Amsterdam: Open Boat Canal Cruise. 

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om zelf een sloepje te huren. Maar ik raad je aan dit alleen te doen als je een ervaren schipper bent. Het kan op een zonnige dag namelijk erg druk zijn in de Amsterdamse grachten. Toch liever een schipper erbij? Dat kan natuurlijk ook, want het is wel zo relaxt om een wijntje te kunnen drinken op dat bootje! Via sloephurenamsterdam.nl zijn sloepjes met of zonder schipper te huur. De prijzen zijn per uur berekend.

Ook via Amsterdamboothuur zijn er verschillende sloepen te huren met ervaren kapitein. De boten zelf beschikken over koelservice en de verhuurservice zelf beschikt over verschillende cateringopties en kosteloos annuleren, dat is natuurlijk wel handig mocht het weer ineens omslaan!  


Wateractiviteiten

Bij Vessel Amsterdam, aan het IJ, kan je voor €15,- per uur suppen.  En na al dat spartelen op een board en in het water kunnen de hongerige buikjes gevuld worden  op het terras of in het restaurant. 

Bij Amsterdam Watersports zijn verschillende wateractiviteiten zoals flyboarden, waterskiën en wakeboarden te boeken. Er kunnen lessen geboekt worden, maar voor de ervaren watersporters onder ons is er ook genoeg avontuur op het water te beleven. 
Het is gelegen net buiten het centrum in Amsterdam IJburg, waar alle ruimte is om deze activiteiten uit te voeren.  

Bij Stromma is het watertrappelen geblazen. Voor wie liever niet wil varen en toch iets actiefs wil doen, kan een waterfiets huren. Op deze manier kan je Amsterdam op je eigen tempo vanaf het water verkennen. Bij Stromma zijn ook rondvaarten te boeken en zelfs dinnercruises


Dineren 

‘S avonds is het zalig om in het avondzonnetje te eten in de stadshaven van het Amstelkwartier bij George Marina. Het interieur wekt de indruk van een schip en buiten kan je heerlijk op het terras zitten met uitzicht op de haven. De kaart is uitgebreid met een groot assortiment aan vlees- maar vooral aan visgerechten.  

Iets verderop zit het restaurant Ode aan de Amstel waar het terras ook aan het water grenst en waar ze verschillende gangenmenu’s serveren voor een vaste prijs. Zo heb je al een 3-gangenmenu voor €41,-. Maar wat er wordt opgediend, dat blijft iedere dag opnieuw een verassing.  

Amstel Boathouse, wederom aan de Amstel, kan natuurlijk niet vergeten worden. Een prachtige locatie met een serre, een veranda en een terras. De menukaart is om je vingers bij af te likken en de prijsjes van de gerechten zijn fijn voor de portemonnee. Het is de ideale plek om ’s avonds aan de drukte van de stad te ontsnappen en om gezellig te borrelen.


Zonsondergang 

Bekijk de zonsondergang vanaf REM Restaurant en Rooftopbar. Het pand bevindt zich in de Houthaven en lijkt een beetje op een strandwachterspost en een olieraffinaderij tegelijk. Het dakterras heeft een assortiment van verschillende soorten fingerfood, zelfgemaakte siropen en lemoncello en natuurlijk cocktails.

 Bij PLEKK Amsterdam in noord worden regelmatig filmavonden georganiseerd op het stadsstrand. Hoe lekker is het om hier in een stoeltje met de voetjes in het zand een filmpje te kijken en tegelijkertijd de zonsondergang mee te pakken? Vegetariërs kunnen hier bovendien hun hartje ophalen want, 75% van de menukaart is vegetarisch en 25% is zelfs veganistisch.  

Je ziet bij Hannekes Boom niet heel veel van de zonsondergang, maar alle gekleurde en gezellige lampjes en de bruisende sfeer maakt hier ’s avonds veel goed. Het kleurrijke terras aan het water is per boot te bereiken of natuurlijk met de benenwagen, fiets, tram et cetera. De menukaart is zeker het proberen waard wanneer je van borrelhapjes, panini’s, burrata en hamburgers houdt. 


Waar te verblijven? In Amsterdam

Hotel Boat & Co is gelegen in de Houthaven, aan het IJ. Het hotel heeft verschillende appartementen in plaats van hotelkamers, waaronder studio’s, eenpersoonsappartementen, tweepersoons appartementen, familieappartementen en zelfs een penthousesuite met uitzicht op het water. Bovendien kan je er gratis fietsen huren waarmee je je gemakkelijk door Amsterdam kan bewegen. 

Hotel Sir Adam is een modern en bruisend hotel met een 360 graden uitzicht over de stad en op de Amsterdam Toren. Niet alleen dat, het ligt net zoals Hotel Boat & Co aan het IJ. Wanneer je het water oversteekt via de IJpromenade, net aan de andere kant van de kade, zit een fietsenverhuur en veel hippe restaurantjes met terrasjes. Maar voor wie liever een vorkje meeprikt in het hotel zelf, is dat zeker aan te raden. Sir Adam heeft namelijk veel lekkers op de kaart staan en een mooie bar. 

Houseboat HE-JA 72 is een woonschip aan de Borneokade. Voorheen was het een vrachtschip, omgebouwd tot woonboot. Een unieke ervaring om eens hier eens in te slapen. Het verblijf is voorzien van alle nodige gemakken zoals een moderne keuken, mooie badkamer en een slaapkamer. In totaal kunnen er twee gasten verblijven. Aan de Borneokade is niet veel te beleven, maar wie even verder loopt naar de Veemkade, zal genoeg restaurantjes tegenkomen. 

6 Tips voor een zonnig dagje

 

Volg:
Sanne van de Boomen
Sanne van de Boomen

Mijn naam is Sanne. Op dit moment studeer ik journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg. Schrijven, zoals hoort bij het vak journalistiek, is altijd al een van mijn passies geweest. Niet alleen schrijven; ik ben gek op reizen, dagjes weg en natuurlijk ook eten.

Find me on: Web | Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?