Zomersaus voor BBQ ( molho tártaro) – Recept

Deze zomersaus is zeer fris en makkelijk om te maken. In een kwartier is het klaar en is het een genot om te serveren bij salades en groenten. Bij de BBQ is deze Zomersaus onmisbaar en is het heel lekker bij salades en om je brood in te dippen. Een andere manier om te serveren is voor feestjes met toastjes en sneetjes brood net uit de oven, als hapje. Heerlijk!!!

Ik serveer deze zomersaus meestal met sperziebonen dat vindt ik de beste combinatie. Ook een andere suggestie is om een beetje gesnipperde ui toe te voegen zo kun je af en toe variëren met de smaak maar blijft het nog steeds een heerlijke saus. Dit recept maken ze vaak in Portugal.

Wat je nodig hebt: voor 4 personen

1 ei

4 eetlepels  fritessaus of mayonaise

2 eetlepels gehakte augurkjes

1 eetlepel gehakte peterselie

Aan de slag:

Begin met het ei te koken in water voor 10 minuten.

Vervolgens in een bord voeg de je Frietsaus of mayonaise, de augurken is stukjes gehakt, de peterselie in stukjes gehakt en het ei toe.

Met een vork prak je het gekookte ei tot een pasta en vervolgens maak je een mengsel door alles goed door elkaar te roeren.

Giet de saus in een schaaltje en bedek het met folie en zet het vervolgens in de koelkast en bewaar het tot op het moment van serveren.

Maximaal 2 dagen in de koelkast.

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?