Een perfect vegan diner; waar begin je?

Een perfect vegan diner; waar begin je?

Een diner samenstellen is nooit een eenvoudige klus, zeker niet wanneer het een groter gezelschap is wat je mag verwelkomen. Maar tegenwoordig liegen de dieetvoorkeuren en wensen er niet om. De één wil liever geen lactose, de ander weert gluten en weer een ander eet toch echt het liefste koolhydraatarm. Wellicht allemaal voorkeuren waar je nog wel rekening mee kunt houden, maar de grootste uitdaging zit ‘m vaak in de mensen die wensen vegan te eten. Breekt bij jou het zweet uit wanneer deze mededeling komt? Nergens voor nodig, ook hier kun je een perfect maar smakelijk diner voor samenstellen. En zelfs van dien aard dat niemand aan tafel iets anders wenst!

Doe je huiswerk

De grote truc zit ‘m erin om vroeg te beginnen en je huiswerk te doen. Ga niet allerlei specifieke vegan kookboeken met lastige technieken kopen of lenen, maar ga lekker rondneuzen op het wereldwijde web. Een mobiele telefoon en een sim only van Odido zijn echt het enige wat jij nodig hebt om tot een perfect menu te komen. En tijd, veel tijd. Besteed daarom die uurtjes naar je werk in de trein of juist de uurtjes ’s avonds op de bank, aan lekker zoeken naar recepten die vegan én smaakvol zijn. Met een onbeperkt abonnement én telefoon van goede kwaliteit kom je een heel eind. Maak van alle leuke recepten een printscreen en verzamel ze in een apart mapje. Voor je het weet heb je enorm veel leuke én lekkere recepten. Maar een goede voorbereiding is de helft!

De ingrediënten

Om een vegan menu niet meteen een ‘sla met worteltjes’ menu te laten worden, is het slim om een aantal vervangers voor vlees te kennen die vegan zijn. Vaak vallen de ‘net echte biefstukken’ bij de vegan eters niet echt in de smaak, deze doen immers nog steeds zeer denken aan vlees. Liever ga je voor peulvruchten, tofu, tahoe, noten en zaden. Vooral met die laatste twee kun je echt heerlijke recepten maken. Denk aan een vegan optie van de welbekende Beef Wellington met bladerdeeg. Ook een gevulde pompoen met een crumble van noten is heerlijk. Stoofpotjes op basis van allerlei champignons zijn genieten, en ook van een ratatouille met kraakvers brood ga je watertanden. Kies dus volwaardige ingrediënten en laat deze de boventoon voeren in de gerechten. Het is wel goed om te weten welke ingrediënten echt vegan zijn en welke niet. Honing en ei zijn ook niet vegan, iets wat mensen nog wel eens vergeten.

Kortom, begin op tijd en maak het voor jezelf vooral leuk. Verzamel op je telefoon een enorme hoeveelheid aan recepten en stel daaruit een menu samen. Wanneer je geen keuze kunt maken tussen alle verschillende opties is het slim om een thema te kiezen. Een vegan Italiaans menu? Je zult verbazen dat je ook zónder al die lekkere kazen kan koken als een echte Italiaanse mama! Van een vegan minestrone soep tot hele vegan pizza’s, het kan tegenwoordig allemaal. Veel succes!

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?