Top 5 wanddecoratie-ideeën voor de slaapkamer

Top 5 wanddecoratie-ideeën voor de slaapkamer

Je slaapkamer moet worden ingericht op een manier die je individuele gevoel voor stijl weerspiegelt en die helpt een sfeer te scheppen die bevorderlijk is voor ontspanning, omdat het je persoonlijke toevluchtsoord is. Als het gaat om de inrichting van een slaapkamer is het gemakkelijk om je te concentreren op de meubels en het beddengoed, maar vergeet de muren niet! De toevoeging van muurkunst aan je slaapkamer kan deze een meer afgewerkte en persoonlijke uitstraling geven. In dit stuk bespreken we vijf van de populairste wanddecoratie ideeën voor de slaapkamer

Een kunstmuur

Een kunstmuur is een uitstekende methode om je unieke gevoel voor design en de dingen die je interesseren weer te geven. Kies een selectie van fotolijsten in verschillende maten en ontwerpen, en vul elke lijst met een combinatie van foto’s van je familie, kunstwerken en prenten ter decoratie. Je zou ook een paar sierelementen aan de muur kunnen toevoegen, zoals een klein plankje of een plant die aan het plafond wordt gehangen, om het geheel wat textuur en dimensie te geven. Het kiezen van een consistent onderwerp of kleurenpalet is essentieel voor het maken van een galeriemuur die leest als één geheel. Je kunt je bijvoorbeeld beperken tot zwart-wit foto’s of kiezen voor fotolijsten met dezelfde metallic glans.

Een muurstatement

Een slaapkamer kan wel wat drama en opwinding gebruiken als hij een muur heeft die een statement maakt. Maak een statement door slechts één muur in een levendige tint of ontwerp te schilderen of behangen. Dat kan de muur zijn die zichtbaar is vanuit de deuropening, of de muur achter het hoofdeinde. Als je nog niet helemaal klaar bent voor een verandering die voorgoed blijft hangen, kun je denken aan het gebruik van verwijderbaar behang of tijdelijke muurstickers.

Als je een muur hebt die een dramatisch statement maakt, moet je de rest van de inrichting van de kamer heel eenvoudig houden. Houd een neutraal palet aan voor het beddengoed en de meubels in de kamer, en voeg spatten van kleur toe met gooi dekens en sierkussens.

Borduurwerk of een ander soort wandkleed

Een slaapkamer heeft veel baat bij de toevoeging van wat textuurvariatie en visuele aantrekkingskracht in de vorm van een wandkleed of wandkleed. Kies een groot wandkleed of een aantal kleinere, en hang ze op een lege muur boven of onder het bed. Je kunt ervoor kiezen om een statement te maken met een wandkleed met een opvallend patroon of kleur, of je kunt gaan voor een ontwerp dat meer ingetogen is, zodat het past bij de rest van de inrichting van de kamer.

Voor het ophangen van een wandkleed moet een stevige stang of deuvel worden gebruikt, samen met schroeven of beugels, voor een stevige ophanging. Je kunt ook wat extra flair toevoegen door mooie kwastjes of franje te gebruiken. Dit is een optie. 

Spiegels

Een slaapkamermuur versieren met spiegels is een optie die zowel flexibel als functioneel is. Naast het feit dat ze licht weerkaatsen en de indruk wekken dat de ruimte groter is, kunnen ze ook gebruikt worden als decoratief element. Kies een grote spiegel die een statement maakt om boven de commode te plaatsen of op een muur die anders leeg is. Bouw in plaats daarvan een galerijwand met een verscheidenheid aan spiegels die variëren in grootte en vorm.

Kies een spiegelwandpaneel of een decoratieve spiegel met een interessante vorm of patroon als je op zoek bent naar een eigentijdse kijk op de klassieke spiegel. Dit zal je ruimte een meer opvallende uitstraling geven.

Rekken

Het toevoegen van wat opberg- en displayruimte aan een slaapkamer kan worden bereikt op een manier die zowel functioneel als esthetisch is door gebruik te maken van rekken. Kies een boekenplank of een set zwevende planken, en zet daar je decoratieve voorwerpen, boeken en planten op. Je kunt zelfs een warme en uitnodigende sfeer in de ruimte creëren door wat verlichting in de planken aan te brengen.

Bij het kiezen van planken is het belangrijk rekening te houden met de algemene esthetiek van het ontwerp en de gebruikte materialen. Kies planken die overzichtelijk en chique zijn als je een hedendaagse slaapkamer wilt inrichten. Overweeg het gebruik van geweven manden of planken van natuurlijk hout als je interieurontwerp meer bohemien of excentriek is.

 

Nachtkastjes en bed hoofdeinden om de muur van je slaapkamer te versieren

Nachtkastjes en bedhoofdeinden kunnen geweldige aanvullingen zijn op de slaapkamerinrichting, en ze kunnen ook dienen als decoratieve elementen voor de muren van je slaapkamer. In dit artikel verkennen we enkele ideeën voor het gebruik van nachtkastjes en bedhoofdeinden om de muren van

Bed hoofdeinden zijn een klassiek element van de slaapkamerinrichting, en ze kunnen ook dienen als decoratie voor je muren. Houd bij het kiezen van een bedhoofdbord rekening met de stijl en kleur van de rest van de inrichting, en met de grootte en vorm van het bed.

Een manier om een bedhoofdbord als wanddecoratie te gebruiken is om een statement stuk te kiezen dat wat drama toevoegt aan de kamer. Dit kan een groot, gestoffeerd hoofdbord in een opvallende kleur of patroon zijn, of een houten hoofdbord met ingewikkelde details. Als je een opvallend hoofdbord kiest, houd dan de rest van de inrichting relatief eenvoudig om de kamer niet te overweldigen.

Een andere optie is om een hoofdbord te kiezen dat de kleur en stijl van de muren aanvult. Als je bijvoorbeeld een neutrale slaapkamer hebt met lichtgekleurde muren, kies dan een hoofdbord in een vergelijkbare tint voor een samenhangende en rustgevende uitstraling. Je kunt het hoofdbord ook gebruiken om wat textuur en visueel belang aan de muren toe te voegen. Een hoofdbord met een getuft of gewatteerd ontwerp voegt bijvoorbeeld wat zachtheid en dimensie toe aan de muren.

Je kan ook een hoofdbord op maat maken met behang of sjablonen. Hiermee kun je wat patroon en kleur aan de muren toevoegen zonder je vast te leggen op een permanente verandering. Kies een behang- of sjabloonontwerp dat de rest van de inrichting aanvult, en gebruik het om een uniek en persoonlijk hoofdbord te maken.

Bekijk en ruim assortiment aan slaapkamermeubels en beddengoed Hypnia

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?