Waxinelicht met gehaakte rand – Haken.

Waxinelicht met gehaakte rand: Voor mij zijn ze ook heel speciaal omdat ik ze van een lieve vriendin heb gekregen (Louise).

Ik ben super blij met dit cadeau en wil het heel graag met jullie delen. Is een simpele rand met een heel leuk effect met die kleine bolletjes.

Hier is de beschrijving en stap voor stap foto’s van de bolletjes rand. Deze omhakte waxinelichtjes, zijn heel schattig. Tip: ook leuk als juffencadeau.


Wat je nodig hebt: 1Waxinelicht 

  • glas (Action: whiskyglas € 0.50 / Hema: 6 voor € 2.00)
  • katoengaren (Action/Hema)
  • hobbylijm (Action)
  • haaknaald (2 -2,5)
  • waxinekaarsje
  • volgelzand
  • schaar

Aan de slag: Patroon (voor glas Hema)

1.Haak 56 lossen en sluit met een halve vasten, tot een cirkel. Dit moet net aansluiten om het glas (strak).

2.Haak 56 vasten en sluit met een halve vasten. Dit ter versteviging, waardoor het beter past om het glas.

3.Haak 4 lossen, 1 stokje: dan herhalen; 1 lossen – 1 stokje in de 2 steek. Eindig de tour met 1 lossen en sluit de tour met 1 halve  vasten (in de 3e lossen, zo lijkt het een stokje).

4.Haak 6 lossen, sla 1 stokje over en maak een stokje in de 2e stokje. Herhaal: 3 lossen- 1 stokje. Eindig met 3 lossen en  sluit de tour met een halve vasten in de 3e lossen.

5.Haak 1 tour halve vasten. Sluit de tour af met een halve vasten

6.Haak vervolgens de noppen/ bolletjesrand 1:8 lossen, 2: Ga 3 steken terug en maak in de 3e steek een stokje – Maak het stokje niet af maar laat 1 lus op de haaknaald ( je hebt nu 2 lossen op je haaknaald), 3: Herhaal tot je 4 lussen op je haaknaald hebt( 3 stokjes in totaal). Haal het garen door de 4 lussen 4:Haak 4 lossen, herhaal vanaf 2 maar ga nu 4 steken terug. 5: Maak een nop/bolletje door de 2 delen samen te haken met een halve vasten. 6. Haak 4 lossen , sluiten met een halve vasten in het volgende stokje.


Afwerking:

1.Knip de draad af, ongeveer 3 cm, verwerk de draad aan de binnenkant van de gehaakte rand. 2. Pak het glas en plaats net onder de buitenrand een aantal kleine druppels Alleslijm. 3. Duw de gehaakte rand van onder naar boven en plak het vast aan de bovenrand. Even aandrukken en vasthouden.

De gehaakte rand is nu vast geplakt. 4.  Strooi vogelzand in het glas, tot iets onder de noppen/bolletjesrand. Duw een  waxinekaarsje in het vogelzand. Veel sfeervolle uren gewenst met het waxinelicht.

Waxinelicht met gehaakte rand


Bolletjesrand:

1 – 8 losse 2 – Ga 3 steken terug en maak in de 3e steek een stokje. Maak het stokje niet af maar laat 1 lus op de haak ( je hebt nu 2 lussen op je haak).

Waxinelicht met gehaakte rand ,stap voor stap foto's

3 – Herhaal tot je 4 lussen op je haak hebt (3 stokjes in totaal). Haal het garen door de 4 lussen. 4 – 4 losse, herhaal vanaf 2 maar ga nu 4 steken terug.

Waxinelicht met gehaakte rand ,stap voor stap foto's

5 – Maak een bolletje door de 2 delen samen te haken met een halve vaste. 6 – 5 losse, sluit met een halve vaste.

Waxinelicht met gehaakte rand ,stap voor stap foto's

Dankjewel Louise uit Nuenen ♥

Waxinelicht met gehaakte rand


Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?