Zo word ook jij een keukenprins of prinses

Ben jij zo iemand die het heus wel wil, lekker uitgebreid koken en de mooiste gerechten op tafel zetten, maar bij wie het gewoon nooit echt lukt? Bij wie er tijdens het volgen van een recept toch steeds net wat misgaat, of die bij zelf samengestelde gerechten met een resultaat eindigt dat behoorlijk tegenvalt?

Zo word ook jij een keukenprins(es)
Zo word ook jij een keukenprins of prinses

Zou je zo graag een keukenprins of prinses willen zijn, maar sta je vooralsnog vooral bekend om alles wat tot nu toe is mislukt? Geen zorgen. Iedereen heeft het ooit moeten leren, zelfs de beste koks. Als je jezelf wat tijd en het goede materiaal gunt komt het echt in orde.


Leer het stapje voor stapje

Een grote valkuil in de keuken is dingen te snel willen doen. Dat geldt heel letterlijk, door dingen te bereiden op de hoogste stand van het fornuis, ‘zodat het lekker snel klaar is’, maar ook wat meer figuurlijk. Zodra we ergens aan beginnen, willen we het meteen kunnen. Als we een lekker gerecht zien, dan willen we dat meteen zelf kunnen maken. Zelfs als het behoorlijk ingewikkeld is en de bereiding uit een serie handelingen bestaat die we nog nooit los van elkaar hebben uitgevoerd, laat staan in combinatie met elkaar.

Leren koken doe je niet van de ene op de andere dag. Dat is meters maken. Steeds een nieuwe techniek proberen en je eigen maken, stapje voor stapje je skills ontwikkelen. Fouten maken, gerechten zien mislukken, en steeds een beetje beter worden. Dat kost je wat tijd, die je goed kunt besteden door met makkelijkere gerechten te beginnen. Bouw je het langzaam op, dan zal je zien dat je resultaten steeds beter worden.

Leren koken doe je niet van de ene op de andere dag
Leren koken doe je niet van de ene op de andere dag

Ben jij zo iemand die het heus wel wil, lekker uitgebreid koken en de mooiste gerechten op tafel zetten, maar bij wie het gewoon nooit echt lukt? Bij wie er tijdens het volgen van een recept toch steeds net wat misgaat, of die bij zelf samengestelde gerechten met een resultaat eindigt dat behoorlijk tegenvalt? Zou je zo graag een keukenprins(es) willen zijn, maar sta je vooralsnog vooral bekend om alles wat tot nu toe is mislukt? Geen zorgen. Iedereen heeft het ooit moeten leren, zelfs de beste koks. Als je jezelf wat tijd en het goede materiaal gunt komt het echt in orde.


Nooit meer iets laten aanbakken

Om een echte keukenprins of prinses te zijn heb je niet alleen geduld, techniek en een klein beetje aanleg nodig. Ook de juiste ‘tools’ zijn onmisbaar. Zo is het met een bot mes onmogelijk om het vlees perfect te snijden, of groenten goed in stukjes te hakken, bijvoorbeeld. En is het met de verkeerde pannen bijna onmogelijk om je gerechten goed te bereiden.

Er gaat nogal eens iets mis doordat er wordt gebakken in een koekenpan waarin simpelweg alles aan zal bakken. Zo zonde! Heb je alles goed gedaan, bakt de boel aan in de pan. Keramische koekenpannen hadden jou en je gerecht op dit moment kunnen redden.

Nooit meer iets laten aanbakken
Nooit meer iets laten aanbakken

Keramische pannen zijn voorzien van een heel goede antiaanbaklaag, waardoor het vrijwel onmogelijk wordt om je gerecht aan te laten branden. Fijn, want je staat natuurlijk niet alles voor te bereiden om het vervolgens zwart uit de pan te moeten schrapen. Wil je het echt goed doen, zorg dan dus voor de juiste materialen voor je de keuken induikt. Dat maakt de kans op succes echt groter.


Zo word ook jij een keukenprins of prinses

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?