Fruit wat kan je ermee?! Met Miranda van Healty Happy Life – Rubriek nr.2

Afgelopen week zijn we begonnen met de rubriek ” Fruit wat kan je ermee?! “. Dat was echt een succes.  Op deze manier maken we kennis met andere bloggers en hun smaak. Echt heel leuk om te lezen. Miranda Van der Ende van de blog Healty Happy Life, is onze 2e blogger voor deze rubriek. Ik ga niet veel vertellen over Miranda  zij heeft zelf hier onder hele leuke antwoorden gegeven aan onze vragenlijst.

Lees met veel plezier en neem een kijkje op haar blog. Is zeker de moeite waard. Staan hele lekker recepten op en op haar Instagram staan ook hele mooie foto’s van haar recepten en van haar zelf. Wil je net als Miranda mee doen, klik hier voor de uitleg en vragenlijst. Heel veel plezier met lezen.


Fruit wat kan je ermee?! Met Miranda van Healthy Happy Life


⇩vragenlijst:

⇨Jouw naam, leeftijd en waar ben je geboren?

Miranda, 31 jaar. Ik ben geboren in Hoogvliet vlakbij Rotterdam.                       Miranda van Healthy Happy Life


⇨Welk fruit vind je het lekkerste? en waarom?

Lastig kiezen, omdat fruit seizoensgebonden is. In de zomer heb ik vaak trek in een lekkere sappige meloen of een bakje aardbeien.
In de winter gebruik ik in bak gerechten vaak appel of blauwe bessen.
Mango is in alle seizoenen te verkrijgen en is daarom mijn favoriet.
Mango is heerlijk zoet en sappig van smaak. Je kunt het gebruiken in allerlei gerechten, maar ook alleen mango is heerlijk.


⇨Welk is je lievelings- fruit recept? en waarom?

Mijn favoriete fruit recept is chiapudding met mango. De mango gaat gepureerd door de chiapudding en blijft een nacht in de koelkast staan.
Bovenop serveer ik stukjes mango. Dit is mijn favoriete recept, omdat de pure smaak van de mango intact blijft. Chiapudding is een gezond en fris ontbijtgerecht. De mango voegt iets extra toe en geeft de smaak aan deze pudding.                      chiapudding met mango.

Chiapudding :Voor 1 persoon

Ingrediënten: 200 ml (kokos)melk 40 g chiazaad ½ mango 1 el kokosrasp.

Pureer ¼ van de mango tot moes. Snijd de andere ¼ in kleine stukjes. Doe 200 ml melk samen met het chiazaad, mangomoes en kokosrasp in het weckpotje. Doe bovenop de stukjes mango. Sluit het weckpotje af en zit dit voor een nacht in de koelkast.’s Morgens haal je het weckpotje uit de koelkast en ontbijten maar. Eventueel kun je nog wat gebrande noten of granola toevoegen.


⇨Hoe heb je het voor het eerst geproefd/gemaakt?

Allereerst heb ik chiapudding gemaakt zonder mango. Dit beviel mij niet zo goed. Er zat weinig smaak aan de pudding. Iemand anders gaf mij de tip om gepureerde mango toe te voegen en dit beviel direct heel goed. Zelf heb ik toen stukjes toegevoegd, zodat er ook nog wat te
kauwen valt. Het is een gemakkelijk en snel gerecht. Ook is het fijn dat wanneer je opstaat, je ontbijt al in de koelkast op je staat te wachten. Dus maak dit allemaal snel eens thuis en laat weten wat je ervan vond.

 

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik !

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?