Wraps met visballetjes en een tropische mangosaus – Gastblog 1

Wraps met visballetjes en een tropische mangosaus; Hi lieve lezers van ElsaRblog! Ik voel me vereert om een Gastblog te mogen schrijven voor jullie. Allereerst omdat de recepten die hier altijd op de site staan smaken naar meer (en ik er trek van krijg), maar ook omdat ik samenwerken het leuke van bloggen vind.

Eten doe je ook liever niet alleen, waarom dan bloggen wel? Juist leuk als mensen dezelfde passie hebben en je die kunt delen! Dat bloggen doe ik voor Green Gypsy , de blog die hoort bij mijn webshop voor kruidenmixen.

Wraps met visballetjes en een tropische mangosaus

Al heel lang geleden had mijn opa een kruidenfabriek, die later is overgegaan naar mijn moeder, mijn tante en ik, het nichtje. De fabriek was er echt zo één die je verwacht terug te zien in oude films, met pallets jute balen vol kruiden. We leverden veel aan de industrie en grote bedrijven, maar we misten iets.

Alles moest zo goedkoop mogelijk, waardoor je natuurlijk concessies moet doen in de kwaliteit: meer zout toevoegen, kleurstoffen toevoegen, smaakstoffen erbij zodat het altijd hetzelfde smaakt en vulmiddel. Dit was helemaal niet waar wij voor stonden, dus hebben we de fabriek verkocht en hebben we Green Gypsy Spices opgezet.

Met Green Gypsy wilden we wel in de specerijen blijven, omdat we geloven in de kracht van kruiden en we weten dat je zo heel makkelijk gerechten op smaak kunt brengen zonder veel zout en vette sausjes. We wilden alleen maar de kant-en-klare mixen, zodat ze makkelijk te gebruiken zijn, maar dan 100% puur. Zonder e-stoffen, ook geen stoffen onder andere namen, maar gewoon: alleen maar kruiden om je eten op smaak te brengen.

Wij vinden namelijk dat het pure eten de enige ‘juiste’ manier van eten is. En fingers crossed dat in de toekomst nóg meer mensen dat met ons eens zijn en zich bewust worden van wat ze in hun mond stoppen.

tropische mangosaus


Ik heb een lekker recept voor een wrap met zelfgemaakte visballetjes en een tropische mangosaus, wat allemaal veel lastiger klinkt dan dat het is. Wist je dat het heel makkelijk is om visballetjes zelf te maken?. Zonde als je in de supermarkt grijpt naar een zalmburger of gepaneerde kabeljauw, want een visburger of visballetjes maak je in no time zelf klaar: je basis ingrediënt is natuurlijk vis, anders zou het niet goed gaan. Daar voeg je smaak aan toe, in de vorm van ketjap, sambal, kruiden, limoensap, whatever. Dat binden we met wat paneermeel en ei en je bent klaar!

Deze visballetjes maken we in de oven klaar, omdat de balletjes anders een hoop vet opnemen, maar natuurlijk geeft het wel een heerlijke smaak als je ze in de pan klaarmaakt. Dit kun je dus ook gewoon doen.

Hier geven we de visballetjes wat extra smaak door de tropische mangosaus, die zowel zoet als wat pittig is, waardoor de boel lekker spannend wordt!.

Wraps met visballetjes


Wat je nodig hebt: voor 2 personen

*2 tomaten, in blokjes gesneden

*1 stengel lenteui, in ringetjes gesneden

*2 handen taugé

*wat sla

*2 wraps


Ingrediënten voor de balletjes:

*1 el citroen- of limoensap 1 grote el Vadouvan kruiden van Green Gypsy

*1 stengel citroengras

*2 kabeljauwfilets

*wat paneermeel

*1 tl chilipoeder

*een scheutje olie

*1 ei


Ingrediënten voor de mangosaus:

*100 gr mango (kan ook uit de diepvries)

*1 grote tl chilipoeder (of naar smaak)

*wat peper en zout naar smaak

*2 volle el sojasaus

*4 grote el kokosyoghurt

*8 stengels koriander


Aan de slag: Bereiding van de visballetjes

Verwarm eerst de oven voor op 220 graden.

Doe dan de helft van de vis met de Vadouvan en de citroengras in de blender, want de citroengras moet goed fijngemalen worden, anders proef je straks stokjes. Als het echt super goed gemixt is, dan pas doe je de rest van de ingrediënten voor de visballetjes erbij en mix je het nog even, totdat er een redelijk egale massa ontstaat. Let op dat je niet te lang doorgaat de tweede keer; het hoeft niet vloeibaar te worden.

Bekleed dan de bakplaat of je rooster met een vel bakpapier. Draai balletjes van de vis puree tussen je handen, alsof je een gehaktbal maakt. Ga net zolang door totdat het een mooi balletje is.

Breek het ei in een ondiep bord en kluts het even. Haal de balletjes door het ei heen en vervolgens door wat paneermeel, zodat de hele balletjes mooi bedekt zijn. Leg de balletjes op een bakpapiertje in de oven en zet ze zo’n 15 minuten in de oven of bak ze op in een koekenpan.


⇒Terwijl je visballetjes in de oven zitten, maak jij de mangosaus klaar:

Gooi alle ingrediënten voor de mangosaus in een blender totdat je een saus substantie hebt. Het leven kan zo simpel zijn.

⇒Dan maak je de salade:

Vul een kom met kokend water en doop de taugé hier heel kort in. Niet langer dan 10 seconden, want dan wordt je taugé slap.

Meng dan de sla, de taugé, de tomaten en de lenteui door elkaar in een kom en maak het aan met wat olijfolie, peper en zout.

Vul dan je wraps met een basis van sla, leg hier de visballetjes op en maak af met de mangodressing.


Wat is Vadouvan?

Vadouvan is een echte alleskunner in de keuken. Het is een mix van ui, knoflook, een soort kerrie en…..kokos! Je gebruikt het in plaats van kerriepoeder, maar ook in plaats van ui of knoflook, om je gerecht net dat beetje extra te geven, zonder het pittig te maken.

Nog niet tastbaar genoeg voor je?. Je kunt Vadouvan bijvoorbeeld strooien over je eitje, leg wat op een visje, wikkel in aluminium en zet het even in de oven, of maak er een simpele curry mee.


Winning team:

Ui, knoflook, zout, gember, peper, kokos, fenegriek, kerrieblad, komijn, kardemom, geelwortel, kaneel, nootmuskaat, chili en kruidnagel. Je ziet, niks anders dan kruiden (en een beetje liefde)!

Liefs Kim

tropische mangosaus

Volg:
Inge minten
Inge minten

Hoi hoi, ik ben Inge. Ik ben geboren en opgegroeid in Venlo. In 2000 ben ik naar Helmond verhuisd.? Mijn hobby’s zijn shoppen en uiteten gaan en sinds een jaar ook onze blog. Wat ik samen met Elsa met heel veel plezier doe. Ik wens Jullie heel veel plezier op ElsaRblog.

Find me on: Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?